Лесозащитни мероприятия срещу борова процесионка на обща площ от над

...
Лесозащитни мероприятия срещу борова процесионка на обща площ от над
Коментари Харесай

Пръскат срещу борова процесионка на повече от 10 хил.дка. на територията на ЮЦДП – Смолян

Лесозащитни мероприятия против борова процесионка на обща повърхност от над 10 хиляди декара са планувани през актуалната година на територията на Южноцентрално държавно дружество – Смолян. Те са планувани на база лесопатологични обследвания, резултати от осъществени лабораторни разбори и контролни инспекции от лесовъдите и специалистите от лесозащитните станции през 2023 година, допълнени с информация от постъпили сигнали от жители. Въздушно напръскване е планувано през актуалната година в регионите на държавните горски предприятия в Кирково, Момчилград, Ардино, Асеновград, Пазарджик, Клисура, Хвойна, Хисаря, Гурково, Женда, Кормисош и други

Организацията и провеждането на лесозащитното мероприятие следва да се извърши от териториалните поделения на съответното държавно дружество, под методическото управление и контрола на Лесозащитна станция – Пловдив. Третирането ще се реализира при подобаващи условия и след осъществяване на контролно лесопатологично проучване от страна на специалистите по лесозащита.

И през актуалната година ще бъдат извършени наблюдения и обследвания в разнообразни стадии от развиването на вредителя, посредством отчитане на летежа посредством феромонови уловки, проучване за определяне на степента на увреждане и разбор на яйцепръстенчетата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР