Над един тон малки рибки бяха пуснати днес в язовир

...
Над един тон малки рибки бяха пуснати днес в язовир
Коментари Харесай

Пуснаха в язовир Огоста с близо 10 000 малки рибки

Над един звук дребни рибки бяха пуснати през днешния ден в язовир Огоста до Монтана. Акцията бе извършена под наблюдението на чиновници на изпълнителната организация по риболовство и аквакултурии кметът на общината Златко Живков.

В непосредственост до полуостров Расника на втория по-големина язовир в страната към този момент плуват шаранчета и бял амур. Те са закупени с отчисления от членския импорт на ловно-рибарското сдружение и от Кирил Рапонски - притежател на рибно стопанство в язовира.

„ Всяка година в интервала на възбрана за лов на риба правим тази активност, с цел да дадем опция на дребните рибки да оцелеят като се приспособяват по-добре “, заявиРостислав Василев – шеф бранш „ Рибарство и надзор в ИАРА – Монтана. Той изясни, че в язовир Огоста има доста висока популация на сом, бяла риба, щука и други хищни риби, по тази причина е по-добре да се усили биоразнообразието с по-миролюбивни типове като шаран и бял амур.

„ Зарибяваме постоянно и по-малки селски язовири в община Монтана и региона, съобщи Валери Спасов – чиновник на ИАРА и общински консултант.



Кметът Златко Живков благодари на основателите за това, че се грижат и възвръщат рибното благосъстояние на язовира и целогодишно го пазят от бракониери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР