Leonardo DiCaprio Foundation беше създадена през 1998 г. с цел

...
Leonardo DiCaprio Foundation беше създадена през 1998 г. с цел
Коментари Харесай

Леонардо ди Каприо дари 20 млн. долара за борба с климатичните промени

Leonardo DiCaprio Foundation беше основана през 1998 година за да финансира акции, планове и старания за отбрана на планетата и застрашените й типове. През последните години фондацията поддържа планове в над 40 страни.

Още по тематиката
Нов световен алианс ще форсира дейностите против измененията в климата
от Дневник,20 сеп 2017
Продължаваме напред без Тръмп

Абдикацията на Съединени американски щати от климатичното съглашение отваря поле за увеличение на въздействието на Китай и доближаването му с Европа
9 юни 2017
Леонардо ди Каприо подари 15 млн. $ за екокаузи

Звездата финансира организации като WWF, Amazon Watch и други
15 юли 2015

Леонардо ди Каприо разгласи, че фондацията му ще подари 20 млн. $ за битката против промените в климата. Ди Каприо изнесе тирада пред студенти от университета " Йейл ", където приказва за възходящите екологични проблеми. За последните 10 години фондацията на артиста е дарила над 80 млн. $ за екологични начинания.

Актьорът си спести остри думи по адрес на президента на страната Доналд Тръмп, който неотдавна съобщи желанието си да отдръпна Съединени американски щати от Парижкото съглашение. Ди Каприо приканва политиците да не пренебрегват проблемите с околната среда. Той добави още, че остава оптимист и към момента счита, че Америка може да е пионер в битката с климатичните промени, а " Тръмп би трябвало да се усети, преди да е прекомерно късно ".

" Горди сме, че подкрепяме над 100 организации по света и у нас, които са дейни на място, защитавайки океаните, горите и застрашени типове за бъдещите генерации ", сподели той. Леонардо ди Каприо поддържа задачата на екозащитници, които " се изправят пред незабавните, екзистенциални провокации на климатичните промени ".

Холивудската звезда сподели още, че съществуват технологии в областта на възобновимата сила и устойчивия бизнес, които могат да се употребяват за един по-зелен живот, " за намирането на работа на милиони и превръщането на всеки човек в бранител на чистия въздух и питейната вода ".

Конференцията

Конференцията е проведена от някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери, който управлява стратегия за " образование, проучване и разговор " по проблеми от световен темперамент. Темите, прегледани по време на петте сесии тази седмица, засягат бъдещето на силата и ролята на частния бранш, както и локални и интернационалните начинания. Леонардо ди Каприо приказва финален, обръщайки внимание на значимостта от цивилен активизъм.

Фондация " Леонардо ди Каприо "

От години 40-годишната звезда е деен природозащитник. Той сътвори Leonardo DiCaprio Foundation през 1998 година, година след премиерата на " Титаник ", като задачата й е да финансира акции, планове и старания за отбрана на планетата и застрашените й типове. През последните години фондацията поддържа планове в над 40 страни. Преди няколко години артистът продуцира документалния екологичен филм " Вирунга ".

През 2014 година Ди Каприо стана дипломат на Организацията на обединените народи по въпросите за климата, а в речта си пред делегатите на Организация на обединените нации артистът съобщи: " Бедствието на климатичните промени към този момент е оттатък персоналния избор, който обособените хора вършат. То зависи от решенията и изборите на промишленостите и държавните управления ни. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР