Леонардо ди Каприо отдавна се противопоставя на големите петролни компании

...
Леонардо ди Каприо отдавна се противопоставя на големите петролни компании
Коментари Харесай

Леонардо ди Каприо е помогнал за изтеглянето на $2.6 трилиона инвестиции във фосилни горива

Леонардо ди Каприо от дълго време се опълчва на огромните петролни компании и резултата, който оказват върху околната среда. Сега, след голям триумф, Ди Каприо и още 2000 души и 400 институции са изтеглили своите средства от фирмите за фосилни горива, които са на обща стойност $2.6 трилиона.

Този ход е част от световно придвижване за евакуиране на средства от промишленостите за фосилни горива и вложението им в нови решения за битка с световното стопляне. Само за 3 години от началото на придвижването през 2014г, повече от $3.4 милиарда в вложения са пренасочени от затоплящите планетата фосилни горива.

През 1998г звездата основа фондацията Леонардо ди Каприо, чието мото е „ отдаденост към дълготрайното здраве и благоденствие на земните жители “. Тя се концентрира върху отбраната на биоразнобразието, дивата природа и океаните, а най-гласно се бори против климатичните промени. Фондацияа е раздала $45 милиона в дотации и дарения на 65 природозащитни организации.

През 2014г Ди Каприо приказва на Срещата за климата на Организация на обединените нации като дипломат на мира, концентрирайки се върху въглеродните излъчвания и държавните дотации за петролните и газовите компании.

На Световния конгрес в Швейцария през януари тази година артистът получи особено премия, която се връчва на актьори и звезди, занимаващи се намерено със международните филантропични и естествени проблеми.

„ Просто не можем да позволим на корпоративната лакомия на промишленостите за въглища, нефт и газ  да дефинират бъдещето на човечеството. Тези институции с финансов интерес да поддържат тази унищожителна система са отричали и даже прикривали доказателства за климатичните промени. Достатъчно. Вие знаете по-добре. Светът знае по-добре. Историята ще сложи виновността за това заличаване в техните крайници. “

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР