Leno предлага финансови решения на хората и фирмите, отказани от

...
Leno предлага финансови решения на хората и фирмите, отказани от
Коментари Харесай

Ние правим кредитирането възможно

Leno предлага финансови решения на хората и компаниите, отказани от банките Отпускаме по-големи суми, обезпечени с ипотека и имаме самостоятелен метод към всеки клиент, споделя Николай Поппалов, ръководител на Съвета на шефовете в " Лено " АД в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
Leno e изцяло контролирана финансова институция. Компанията има офиси в София и Пловдив, само че обслужва клиенти онлайн в цялата страна. Leno кредитира физически лица и компании против ипотека на неподвижен парцел без значение от кредитната история, отговорностите и всички други аргументи, заради които останалите кредитори общоприетоо отхвърлят. Разговаряме с Николай Поппалов, за услугите, които компанията предлага, нейните конкурентни преимущества и японската връзка в ръководството й.
Leno не предлага бързи заеми Финансирането е с гратисен интервал до 3 години и с бързо асимилиране Стартирахме благотворителна самодейност " Плати в точния момент, подари в точния момент " Бизнесите могат да получат до 2.5 милиона евро при рента от 6.96%
- Г-н Поппалов, какво отличава Leno от останалите кредитори?
- Leno финансира клиентите, които банките са склонни да подценен. Често огромните институции имат открити общи условия за даден артикул и не са склонни да ги трансформират. Ние от своя страна сме доста по-гъвкави, подхождаме самостоятелно към всеки клиент и обсъждаме неговите характерни потребности. Разбираме съответните му проблеми и приспособяваме кредитния артикул по този начин, че да му свърши най-хубава работа. Възможно е да предоставим заем даже когато клиентът има просрочени отговорности, запори и възбрани, неприятна кредитна история, недоказани приходи и други рискови маркери, които отблъскват останалите кредитори. Това е по този начин, точно, тъй като обръщаме самостоятелно внимание на всеки наш клиент. Можем да вникнем в действителната му обстановка, а не непосредствено да го отхвърлим, тъй като не покрива един от 10 критерия. Също по този начин ние сме един от дребното небанкови кредитори в България, които отпускат по-големи заеми за бизнеси и физически лица - от 4 хиляди до 2.5 милиона евро, обезпечени с ипотека.Leno не предлага бързи заеми заради обстоятелството, че там няма опция и потребност от този самостоятелен метод. И още нещо, което ни отличава от останалите - не губим времето на клиентите ни. Кандидатстването става напълно онлайн за секунди, а утвърждението на заема е в границите на няколко часа. Заявената сума се превежда в границите на един работен ден.
- В какви житейски обстановки подкрепяте клиентите си?
- Нашите заеми са удачни за сливане на няколко бързи заема в един - с една вноска и доста по-нисък лихвен %. Полезни сме също по този начин при рефинансиране на остарели отговорности, в това число и просрочени, като предоставяме конкурентни условия и покриваме разноските за договорката. Не отхвърляме клиенти поради преклонна възраст. Гъвкави сме и във връзка с изискванията по заема. За да бъде вноската по-ниска, предлагаме финансиране със период до 360 месеца, а първата вноска може да се отсрочи с до три година. Наскоро добавихме в портфолиото си и нова услуга. Забелязахме какъв брой е динамичен пазарът на недвижими парцели в България, само че и какъв брой ощетени остават някои консуматори. За тях предлагаме няколко решения за разнообразни обстановки. На потребителите, които са решили да продадат парцела си, предлагаме да го купим в рамките единствено на няколко часа на обективна цена. На тези, които желаят да покачат цената на своята недвижима благосъстоятелност, сме подготвени да финансираме ремонта. А в случай че някой незабавно има потребност от средства и е заставен да продаде парцела си на компромисна цена, предлагаме заем до продажба.
-  Какви са предложенията ви към корпоративните клиенти?
- Много постоянно компаниите имат потребност от пресен капитал за малко време, с цел да покрият настоящи разноски или да преминат през по-труден интервал. На тях предлагаме мостово финансиране, помагайки на бизнеса да затвори комерсиалния си цикъл.С най-новия ни кредитен артикул бизнесите могат да получат до 2.5 милиона евро при рента от 6.96%.В последните месеци работихме интензивно да опростим процеса за кандидатстване за юридически лица. Днес през уеб страницата ни той към този момент лишава не повече от две минути, а решението за утвърждение или не, идва даже по-бързо - в границите на 30 секунди. От няколко месеца насам поддръжката ни за бизнесмените се насочи и в още една посока.В края на 2020 година създадохме дъщерното сдружение Leno Ventures. С него финансираме софтуерни стартъпи в най-ранна фаза на развиване. Капиталът на компанията е близо 4 милиона лв.. Целта ни е с тези средства да подкрепим най-малко 15 започващи компании, като редом ще им оказваме помощ и с бизнес менторство. Така освен развиваме тях, само че и непрекъснато търсим нововъведения, с които Leno да пораства софтуерно.
- Как се отрази на Leno пандемията, през която минава светът?
- Времената са предизвикателни, само че ние се приспособяваме бързо и пандемията не разклати нашите позиции. Нещо повече, ние взехме решение, че желаеме да помогнем на засегнатите и предприехме съответни дейности за това. Помогнахме на клиентите си, които изпитваха усложнения да обслужват заемите си, като отлагахме вноски, удължавахме периоди и даже преструктурирахме цели заеми. Така им дадохме време, с цел да преодолеят сложния миг. Извън клиентите ни, осъзнаваме, че в България има доста хора, които пострадаха в резултат на пандемията. Затова от началото на март тази година стартирахме благотворителна самодейност " Плати в точния момент, подари в точния момент ". С нея даряваме 10% от лихвата на всяка платена в точния момент вноска към една от три значими за обществото дела - коя тъкмо, избира клиентът.
- На уеб страницата ви виждаме, че сте подкрепени от японски вложители - разкажете ни повече за тях.
- Да, факт е, че от основаването ни през 2013 година в Leno влагат японски бизнесмени. Днес трима от тях имат 18% от компанията, интензивно поддържат бизнеса ни и преди пандемията посещаваха офисите ни в София и Пловдив по няколко пъти годишно. Наистина, може да звучи нетипично една българска компания да има японски вложители. Но това са хора, които видяха капацитета пред компанията ни в доста ранна фаза и в интереса им няма нищо чак толкоз впечатляващо - те оказват помощ бизнеса ни да се развие и ни дават насоки по какъв начин да сме по-полезни за клиентите ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР