Лекуването с кръвна плазма досега е спасило живота на хиляди

...
Лекуването с кръвна плазма досега е спасило живота на хиляди
Коментари Харесай

Възлагат големи надежди на лечението с плазма

Лекуването с кръвна плазма до момента е избавило живота на хиляди хора по света, заяви пред Българска национална телевизия проф. Радостина Александрова от Института по пробна морфология, патология и антропология с музей при Българска академия на науките.

Терапията напълно не е нова за медицината и е въведена още в края на 19 век. Самото лекуване с кръвна плазма, която съдържа антитела от преболедували, е доста обещаващо при ковид.

След третия месец от преболедуването антителата в действителност понижават, само че още е рано да се изкажем по въпроса за построяването на имунитета против заболяването, безапелационна е проф. Александрова от Българска академия на науките. Възникват генетични разновидности при ковид, чиято клинична картина е доста по-лека, което е добър знак, изясни още ученият.

Учените работят доста съществено и в региона на лекуването със стволовите кафези, които могат да възстановят уведена тъкан. Те се употребяват, само че към момента не става въпрос за всеобща терапия след преболедуване на вируса. Една от задачите е да противодейства на фиброзните промени в белия дроб измежду среща с ковид. Те са разследване след тежко прекаран COVID-19. В стволовите кафези се крие вярата на медицината и за по този начин нареченото тъканно инженерство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР