Лекарят на националния отбор по плуване Любомир Петров е категоричен,

...
Лекарят на националния отбор по плуване Любомир Петров е категоричен,
Коментари Харесай

Лекарят на плувците за чашките и хапчетата

Лекарят на националния тим по плуване Любомир Петров е безапелационен, че на състезателите се дават единствено утвърдени от Международния олимпийски комитет добавки за въстановяване. Той разяснява вчерашното изявление пред Sportal.bg на един от уличените в приложимост на анаболния стероид станозолол Светлозар Николов, който разкри, че по време на лагера на Белмекен през януари са им били давани в чашки по 36 хапчета дневно.
Петров акцентира, че състезателите са знаели какви хапчета одобряват, а броя им не е шокираща.

" Става въпрос за общо 33 таблетки. Това не са 33 разнообразни препарата. 10 са другите препарата. Освен това са разграничени на две възрастови групи. Не ги разделяме на мъже и дами. Вътре има единствено естествени съставки на храната. Получават се огромна численост при някои от хапчетата, тъй като става въпрос за естествени съставки на храната, които се одобряват в грамове. Като имате половин грам в едно хапче, с цел да получите препоръчваните 10 грама от верижно отклонение аминокиселини... Всеки играч по-сериозен знае защо става дума. Ние даваме единствено 8 гр. Това са 16 таблетки. Ние даваме единствено 14”, съобщи той пред bTV и добави:

" Всички кутии на медикаментите са изложени пред състезателите. Много пъти вършим разпределянето пред тях. Разпределят се за едната и другата група брой чаши. Всеки от тях взима на инцидентен принцип. Много рядко се случва, в случай че някой си е не запомнил, да му се носи особено. Не са 20 индивида на една и съща скица. Имаме по-възрастни и по-млади. Взимат едни и същи чашки. По Международния олимпийски комитет има позиция за добавките. Това, което сме давали, може да го сравните с позицията. Ние се ръководим напълно от нея.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР