Лекарският съюз настоява за по-справедливо разпределение на допълнителните плащания към

...
Лекарският съюз настоява за по-справедливо разпределение на допълнителните плащания към
Коментари Харесай

Лекарският съюз иска среща с шефовете на НЗОК

Лекарският съюз упорства за по-справедливо систематизиране на спомагателните заплащания към лечебните заведения, които лекуват пациенти с Covid, съобщи БНР. Те желаеха среща с Надзорния съвет на Касата, която да се предава онлайн, с цел да има бистрота в договарянията.

Българският лекарски съюз чака покана за среща от Надзорния съвет на Здравната каса. Причината е, оповестеното в петък в допълнение систематизиране на 39 млн. лева месечно, сред 207 лечебни заведения в страната, които лекуват пациенти с Covid. Според съсловната организация, раздаването на пари „ на калпак “ не е заслужено и са подали други свои оферти до Съвета.

Новината за спомагателните средства заяви в петък шефът на Касата проф. Петко Салчев. Единственото изискване, лечебните заведения да получат спомагателни пари е, 10% от легловата база да е заета от пациенти с Covid. Лекарският съюз се афишира срещу това решение и упорства за договаряния.

Изискването е, срещата да се предава в действително време, с цел да се обезпечи бистрота.

От Лекарския съюз към този момент са изпратили публично писмо до ръководителя на Надзорния съвет на Здравната каса и заместител здравен министър Александър Златанов.

Освен доплащанията към лечебните заведения, ще се разиска и по какъв метод общопрактикуващите лекари ще предписват от безплатните медикаменти, за лекуване на затруднения от Корона вирус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР