Лекарите в Гоце Делчев още не могат да излязат от

...
Лекарите в Гоце Делчев още не могат да излязат от
Коментари Харесай

Медиците в Гоце Делчев: Загубихме учителя си

Лекарите в Гоце Делчев още не могат да излязат от шока след загубата на техния сътрудник доктор Милан Първанов. Началникът на реанимацията в локалната болница загуби борбата с ковид. Д-р Първанов бе единственият непрекъснат анестезиолог в лечебното заведение в Гоце Делчев.

Всички го разказват като извънредно безрезервен доктор. Как ще се оправя оттук насетне локалната болница?„ Загубихме един извънреден човек и доктор. Той бе неповторим експерт. Не знам по какъв начин ще продължим работата си без него. Даде страховит образец за всеки един сътрудник, работи до последния миг ”, разясняват негови сътрудници.

Медицинските сестри от болничното заведение също описват, че са изгубили светлината и опората в работата си. „ Той бе наш преподавател. Осиротяхме и не знаем, какво ще се случва в този момент. Загубихме най-близкия си човек след родителите ”, споделят сестрите.

„ Това бе един извънреден сътрудник и експерт. На него можеше да се разчита във всеки един миг. Абсолютно незаместим човек. Той бе стожерът на болничното заведение ”, споделят сътрудници на доктор Първанов.„ Ние сме подхванали ограничения, с цел да не се случат опасенията на сътрудниците.  Разчитам на доктор Радойкова да поеме длъжността на доктор Първанов, с цел да може хората да са спокойни. Тя е локален кадър и считам, че ще може да го размени уместно ”, разяснява Петър Филибев, шеф на МБАЛ „ Иван Скендеров ” Гоце Делчев. Той прибавя, че доктор Първанов е бил извънредно придирчив по отношение на защитните средства и в никакъв случай не е правил взаимни отстъпки.

Най-голямата паника на всички, освен на хората в Гоце Делчев, е че коронавирусът към този момент лиши живота на доста лекари и в случай че хората не съблюдават ограниченията и провокират нов взрив на болестта няма да има кой да ги лекува.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР