Лекарите подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК, но смятат, че

...
Лекарите подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК, но смятат, че
Коментари Харесай

БЛС подкрепя актуализацията на бюджета на НЗОК, но смята, че е недостатъчна

Лекарите поддържат актуализацията на бюджета на НЗОК, само че считат, че няма да е задоволителна. Това излиза наяве от мнение на Българския лекарски съюз по плана за увеличение на средствата в бюджета на публичния фонд, изпратено до ръководителя на парламентарната здравна комисия доцент Антон Тонев.

„ С препоръчаната актуализация на Бюджета се вижда повишение на средствата в болничната помощ, с което евентуално се цели покриване на заложените параметри на работните заплати на работещите в болничната помощ.

Това съгласно нас няма да бъде задоволително и ще би трябвало да се обмислят разновидности, с цел да бъдат обезпечени задоволително средства за кадровата рецесия “, се показва в мнението, подписано от ръководителя на УС на съсловната организация доктор Иван Маджаров.

„ БЛС кардинално поддържа изменение и допълнение на Закона за Бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година, като се има поради направеното конкретизиране “, написа още в мнението.

Припомняме, планът за актуализация на бюджета на НЗОК в Народното събрание, а през днешния ден следва да бъде прегледан и от здравната комисия.

Писмото със мнението на БЛС можете да видите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР