„Лекарите нямат толкова нужда от политиката, колкото политиката има нужда

...
„Лекарите нямат толкова нужда от политиката, колкото политиката има нужда
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Лекарите нямат толкова нужда от политика, колкото тя има нужда от тях

„ Лекарите нямат толкоз потребност от политиката, колкото политиката има потребност от тях “, счита претендентът за народен представител на „ Демократична България “ доктор Александър Симидчиев. В предаването „ Лице в лице “ той приказва за идните парламентарни избори, за пандемията, ограниченията и имунизациите против ковид.

„ Трябва да има хора, които желаят да трансформират статуквото в нещо по-добро “, счита Симидчиев.

По думите му има плюсовете и минуси на това лекари да влизат в политиката.

„ Разликите сред сътрудници в този момент внезапно ще стартират да бъдат институционализирани и ще се включват в политически платформи. Медицината е надпартийна активност. Медицинските проблеми не би трябвало да се политизират “, счита Симидчиев.

Той дефинира властта като лупа. „ Колкото по-голяма е властта, толкоз по-голямо е нарастването. Не индивидът се трансформира, а се виждат неща, които са били там и преди “, сподели лекарят.

Според Симидчиев границата сред връзката с обществото за ковид е доста тънка. От една страна е крайното отказване на съществуването на вируса, а от друга – прекомерното плашене води до нищоправене и парализа.

Относно ограниченията против ковид и отварянето на заведенията, Симидчиев разяснява, че би било хубаво да се събират повече данни за какви са настройките за разпределяне, каква каста хора посещава заведенията и дали те са рискови. „ Ако имаме такава информация, ще можем да управляваме риска доста по-добре “, счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР