Лекари от плевенската университетска болница Света Марина спасиха онкоболна родилка

...
Лекари от плевенската университетска болница Света Марина спасиха онкоболна родилка
Коментари Харесай

Медицинско чудо в Плевен: Лекари спасиха онкоболна родилка и бебето ѝ

Лекари от плевенската университетска болница " Света Марина " избавиха онкоболна родилка и бебето й с неповторима интервенция. Жената научава, че има рак на шийката на матката, когато бременността ѝ е напреднала, само че все пак взема решение да задържи детето, оповестява bTV.

„ Не беше елементарно да взема това решение, тъй като имам и друго дене – на година и четири месеца, трябваше да мисля и за него “, сподели 31-годишната родилка Нефизе Кадир. Когато откриха тумора, бебето беше в петия месец – усещах го то риташе. Това кара дамата да вземе сложното решение, да го задържи.

Нефизе минава през доста лечебни заведения и лекари и всички я поучават да махне плода и незабавно да се подложи на интервенция за премахване на тумора. Накрая попада в болница „ Света Марина” и получава поддръжката на шефа на лечебното заведение проф. Григор Горчев и екипа му.

И това е забавно: Успешна певица, актриса и модел се бори с едно от най-редките болести в света - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Има поддръжката на фамилията си и най-много на брачна половинка си – Кадир Кадир. Психически тя беше по-силна, признава брачният партньор.

Бебето се ражда на 26 февруари – месеци и половина по-рано. Вече е в устойчиво положение, наддава добре и скоро ще бъде изписано от болничното заведение.

Изчакването беше рисковано, само че трябваше да се съобразим с волята на майката, нейното решение беше доста изрично, любовта ѝ към плода беше огромна, разяснява проф. Горчев. Той е направил интервенцията по премахване на тумора.

Операцията по принцип е рискова поради изобилното кръвотечение, а при родилки е още по-опасно, сподели още лекарят. Той е оптимист за Нефизе, ракът е бил сред първи и втори етап и с лекуване и след раждането тя най-вероятно ще бъде излекувана изцяло.

Проблем в България е неналичието на профилактика, с която в точния момент да бъде открит рак на шийката на матката, счита лекарят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР