Лека провокация към забраната за агитиране в изборния ден направи

...
Лека провокация към забраната за агитиране в изборния ден направи
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Българите ще кажат да има ли правителство

Лека провокация към възбраната за агитиране в изборния ден направи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, откакто гласоподава във Варна. 

" Очаквам през днешния ден " Възраждане " да се трансформира в първостепенна политическа мощ. Няма да откажем на никого, който реши да поддържа държавно управление на " Възраждане ", сподели той пред публицисти, споменавайки неколкократно името на политическата си групировка. А на въпроси, свързани с ръководството на Варна, насочи поименни рецензии към други политически сили в локалната власт на морския град, които обаче вземат участие и на изборите за парламент. 

" Само и само българските жители могат да кажат ще има ли държавно управление, по тази причина ги приканвам да излязат и да гласоподават. Изборът е в техните ръце. Колкото по-малко хора излязат да гласоподават, толкоз по-голяма е вероятността някой различен да взема решение ориста на България отвън България ", сподели Костадинов.

 
 Mustafa Karadayi BGNES (1) Снимка: БГНЕС
Макар Движение за права и свободи да бе измежду партиите, които се пребориха за връщането на хартиената бюлетина, нейният ръководител Мустафа Карадайъ избра да гласоподава с машина. Пред публицисти в Кърджали, откакто упражни правото си на глас, той съобщи, че в това няма нищо изненадващо. 

" Ние подкрепяхме всеки български жител да не бъде лимитиран, в това число с механически устройства, да упражнява конституционното си право. Дали ще вземе бюлетината от секционната комисия, или от машината, той гласоподава с бюлетина ", изясни Карадайъ. 

" Гласувах за едно по-добро бъдеще в нашата татковина България. Гласувах дневният ред на жителите да бъде и дневен ред и на политиците, и на Народното събрание, и на вероятно бъдещото постоянно държавно управление. Гласувах да се вземат решение проблемите на хората. Гласувах с разсъдък, отговорност и в разговор политиците да тръгнат да вземат решение проблемите на хората и да излезем от политическата рецесия, в която се намираме, тъй като преди този момент нито една от другите рецесии няма по какъв начин да бъдат решени ", сподели Карадайъ, минавайки по ръба на Изборния кодекс и възбраната за пропаганда с потреблението на партийния слоган на Движение за права и свободи за тези избори.
 Boyko Borisov BGNES Снимка: БГНЕС
За политическа мъдрост след изборите прикани ръководителят на Бойко Борисов, откакто гласоподава. 

" Ако желаеме да си правим един гибелен атентат като народ, може да отидем и за шести, и за седми път на избори ", сподели той в отговор на въпрос. Според него най-лошият сюжет ще бъде да не се сформира държавно управление. " Това ще е злополука ", сподели Борисов. Според него и служебното държавно управление към този момент " стартира да се задъхва ".

" Ако няма болшинство, бюджет няма да може да бъде признат, с което ще се банкрутира страната ", счита Борисов. Затова той бил подготвен на взаимни отстъпки, а какви тъкмо - щели да покажат резултатите от вота. Но не бил склонен с Христо Иванов, че би трябвало първо да има обединяване към общи за всички цели. Според Борисов преди всичко би трябвало да е ясно кои обединения ще сформират държавно управление, а по-късно да се договарят и целите.

Борисов гласоподава с хартиена бюлетина " както в целия либерален свят ". 
 Kiril Petkov BGNES
" Гласувах с машина по една елементарна причина – не желая двете ми дъщери да вървят да учат в чужбина. Искам третата ми дъщеричка да се върне оттова. Искам да не пътувам до Варна за пет часа, а за три. Да не се усещаме второкласен хора, когато пътуваме из Европа. Гласувах за естествен европейски живот, естествени пътища, обикновено опазване на здравето, обикновено обучение. Гласувах, тъй като съзнавам, че няма избавител и зависи от всеки един от нас ".

Това малко изказване направи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, откакто гласоподава. Той бе съпроводен от брачната половинка си Линда и не пожела да дава отговор на политически въпроси всъщност. 

 
 Hristo Ivanov BGNES Снимка: БГНЕС
Ако хоризонтът е небосвод на здравия разсъдък, би трябвало да сме там. Така отговори съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов на въпроса ще има ли държавно управление след тези избори. 

" Ако е на персонални връзки и сметки, кой знае какво може да се случи ", добави Иванов. Според него актуалните взаимоотношения сред политическите сили не се радват на задоволително високо равнище на доверие и отговорност, с цел да има съдружно ръководство. Затова счита, че по-висок е шансът за обединяване към безспорни за всички цели. 

Христо Иванов гласоподава в 8.40 с машина. " Удобно, несъмнено, без никакви проблеми. Всеки, който желае да му се зачете гласът и преференцията, би трябвало да го избере ", сподели Христо Иванов. 
 Dogan
Традиционно Ахмед Доган бе от първите политици, упражнили правото си на глас. Той гласоподава за 49-о Народно заседание в 7.50 ч.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи гласоподава с хартиена бюлетина зад заслон. Вотът му бе излъчен онлайн по Euronews Bulgaria. Както нормално, той резервира цялостно безмълвие, откакто упражни правото си на глас. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР