Легионът Свобода за Русия и Руският доброволчески корпус (РДК) провеждат

...
Легионът Свобода за Русия и Руският доброволчески корпус (РДК) провеждат
Коментари Харесай

Антипутински руски легиони нахлуха в Белгородска област, зоват за въстание срещу диктатора Путин и шайката му

Легионът " Свобода за Русия " и Руският доброволчески корпус (РДК) организират своя интервенция на територията на Белгородска област, съобщи представителят на Главното разследващо ръководство на Украйна (ГУР) Андрей Юсов. По неговите думи интервенцията се организира " единствено от жители на Русия ", а задачата им е основаване " полоса на сигурност " в Белгородска област. Юсов добави в ефира на националния телемаратон, че от Белгород се изтеглят част от съветските нуклеарни муниции, които се намират покрай Грайворонския регион на Белгородска област, прибавя УНИАН.
 
Легионът " Свобода за Русия ", който е част от Въоръжените сили на Украйна и Руският доброволчески корпус по-рано също обявиха, че организират интервенция в Грайворонския регион на Белгородска област. Представител на " Свобода за Русия " съобщи пред изданието " Важни истории " (признато от Кремъл за " задграничен сътрудник " ), че обстановката е комплицирана.
 
По думите на легионера съветската войска обсипва с артилерия и нанася авиоудари по техните сили. Въпреки това, както написа в телеграм-канала на легиона, неговите бойци към този момент са завладяли село Гора-Подол и се движат към градчето Грайворон. РДК и " Свобода за Русия " са доброволни военни отряди, формирани от съветски жители, които от началото на войната се бият на страната на украинските войски, в това число и край Бахмут.
 
Тяхната основна заявена цел е събаряне на диктатора Путин и неговата тайфа, а по-късно " ще му мислят ", по техните думи. И двете организации са формирани от извънредно разнородни по политически симптом бойци – от демократични демократи, през сепаратисти до крайни националисти. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР