Легендата Раданова вдъхновява България за световното първенство по шорттрек. С

...
Легендата Раданова вдъхновява България за световното първенство по шорттрек. С
Коментари Харесай

ISU: Легендата Раданова вдъхновява България за световното по шорттрек

" Легендата Раданова въодушевява България за международното състезание по шорттрек ". С това заглавие Международния кънки съюз (ISU) разгласява на формалната си страница материал за българския тим и Евгения Раданова преди шампионата на планетата, който ще се организира от 8 до 10 март в " Арена Армеец " в София.

Освен един от най-успешните олимпийски спортисти на страната си, тя е и треньор в националния тим на България, написа в публикацията.

" Тя ме въодушеви да се занимавам с този спорт и в този момент е мой треньор. Много съм радостна, че я имам до себе си. Тя е извънредно опитна и всеки ден се изучавам от нея ", цитират от ISU Катрин Маноилова, която дефинират като един от най-ярките млади гении на България.
Живот на кънки (ВИДЕО) 17-годишната Катрин Маноилова мечтае за олимпийски орден
" През 2000 година Раданова за първи път става международна шампионка, печелейки на 500 метра в Шефилд, Англия. Година по-късно тя чупи международния връх на същата отдалеченост, преди да стане първият български състезател, спечелил повече от един орден на Зимни олимпийски игри – сребро на 500 м и бронз на 1500 м в Солт Лейк Сити през 2002 година

След това Раданова си взе дребна отмора от леда и се качи на велосипед, с цел да съставлява България в колоезденето на пистата по време на Летните олимпийски игри в Атина през 2004 година След което се завърна и завоюва сребро на 500 м от олимпиадата в Торино през 2006 година ", напомнят в материала.

" Обожавам метода, по който се е пързаляла и всичко, което е направила. Винаги я чувам. Тя е постигнала толкоз доста в спорта. Страхотно е, че се е състезавала, с изключение на в шорттрека, и в колоезденето ", споделя пред ISU националът Димитър Георгиев.

Отбелязва се още, че след ерата на Раданова българският шорттрек не е реализирал съществени триумфи, само че и Георгиев, и Маноилова знаят, че ще съумеят, в случай че слушат известния си треньор.

" Тя е доста взискателна към нас, само че в същото време доста блага. Всичко зависи от това какъв брой добре упражняваме. Заниманията ни са двуразови, като почиваме единствено в понеделник - " Щастливият понеделник ", споделя Маноилова.

В публикацията написа още, че 20-годишната българка има два бронзови медала от младежките олимпийски игри в Лилехамер през 2016 година Съобщава се и за прорез в ръката, получен в края на 2018 година, който е забавил подготовката на Катрин за този сезон.
Падане заплашва присъединяване на Маноилова на международното в София Най-голямата ни вяра в шорттрека пропусна днешната подготовка
Маноилова и Георгиев се надяват доста хора да ги поддържат на домашното международно състезание. Както е известно обаче, Катрин към момента е под въпрос за шампионата заради травма, получена на подготовка в Зимния замък в събота.

Входът за международното състезание по шорттрек (8-10 март) е свободен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР