Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев даде

...
Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев даде
Коментари Харесай

Зума: Ботев играе най-добрият футбол в България, но ние имаме едно предимство

Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев даде особено изявление пред Канал 3. Зума чака победа за обичания си тим във финала за Купата на страната против Ботев. Големият голмайстор призна превъзходството на градския противник и разгласи Тодор Неделев за най-хубавия халф в България, а „ канарчетата “ за най-добре играещия тим в Първа лига. Бонев си спомни за годините в националния тим с Динко Дерменджиев.

" Благодаря, че сте се сетили за мен. Добре съм, макар кончината на Динко Дерменджиев. Един извънредно огромен футболист и човек. Хората, които обичат футбола ще бъдат щастливи, в случай че през идващите 50 години се роди футболист като Динко Дерменджиев. В такива трагични за футбола моменти цветовете на тимовете не играят роля.

Аз имам възбрана да отивам на сходни места, тъй като огромното неспокойствие може да ми навреди, само че мое обвързване беше да уважа за финален път индивида, с който четири години носихме дружно фланелката на националния тим.

За страдание футболът се трансформира в бизнес. За мен футболът е най-трудното изкуство. Като образец мога да дам, когато един артист не помни репликата има кой да му подскаже. Във футбола всеки момент е несравним. Излизаш и макар „ режисурата “ от страна на треньора има съперник, който ти пречи да изпълниш ролята си. Трябва да съумееш да победиш противника си.

Сега по стадионите можеш да преброиш хората на трибуните. Жалко е, че финалът ще се играе в София, тъй като в Пловдив няма стадион. Държата абдикира от спорта и това е повода да нямаме стадион в Пловдив подготвен да одобри подобен край.

Нека погледнем нещата такива каквито са. В момента Ботев е тимът, който играе най-хубавият футбол в България. Те са по-добри като тактичност и жанр от Лудогорец, Левски и ЦСКА. Но ние имаме едно преимущество. Нашият жанр на игра е доста сложен за тимовете, които практикуват по-атакуващ футбол. Ние разчитаме на нашата вярна аудитория и с нейна помощ да съумеем да изненадаме Ботев. Тактиката ще е от най-голямо значение в срещата на 15 май. Ботев имат по-технични играчи, само че ние имаме по-голямото предпочитание.

Искам да обърна вниманието на почитателите на двата тима. Отиваме в София да представим лицето на Локомотив и Ботев. Не желаеме моменти на завист. Нека се радва този, който победи, само че уважението към жълто-черната и черно-бялата фланелка е по-голамо от спечелването на една купа.

За Локомотив е значимо да завоюва Купата, тъй като от 2004 година нямаме огромен трофей. Мисля, че това ще бъде мобилизиращият фактор за нашите футболисти да завоюват този мач.

Тодор Неделев е най-хубавият полузащитник в България. Той е водачът на Ботев и води тима към триумфи. Ние пък имаме Митко Илиев. Той е наш младеж и бързо се трансформира в индивида, който повежда останалите футболисти, с цел да реализираме що годе положителни резултати.

Ако кажа, че играта на Локомотив ми харесва, ще ви излъжа. Аз имам друго виждане по какъв начин би трябвало да се играе. В момента тимът си има треньор в лицето на Бруно Акрапович и той си има неговите визии. Най-важното е на Христо Крушарски да му харесва. Защото този, който дава парите, той поръчва музиката. В момента всички сме обединени и се опитваме да създадем такава конюнктура на тима, с цел да могат да излязат на 15 май и да покажат максимума и да ни зарадват със продобиване на Купата.

Първенството е напразно и без цвят след един избран миг. Хората знаят крайните резултати преди да са се играли мачовете. Системата е неверна. От 2005 година няма никакъв прогрес в българския футбол като изключим Лудогорец, който се показа добре в Европа, само че и те започнаха да скърцат.

Какъв стадион е „ Пловдив “ като на него кацат единствено гарги и гургулици! Много от дълго време трябваше да се създадат действия към страната, тъй като имаме министър-председател, който дава всичко за спорта. Ние сме град от 700 хиляди индивида и не можем да създадем стадион, на който да се играе край за Купата. Това е проваляне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР