Легендата на българския футбол Христо Стоичков попадна в неприятна класация

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков попадна в неприятна класация
Коментари Харесай

Стоичков се нареди до Марадона и Чарлтън в неприятна класация


Легендата на българския футбол Христо Стоичков попадна в неприятна ранглиста на съветска медия. Изданието " Championat.ru " подреди десетимата най-слаби треньори, които в миналото са били на върха на славата като настоящи футболисти.

Ето какво написа съветската медия за Камата:

" Първият му опит да пробие в треньорската специалност пристигна през 2004. След като родната му България се провали на Евро 2004 и не взе даже точка, на кормилото застана Стоичков. Една легенда отпред на страната си - идеалната история!

Но с резултатите не всичко беше толкоз епично. След това Евро 2004 България в никакъв случай не се е класирала на огромен шампионат, в това число и със Стоичков отпред. След тази случка той пое към Селта, само че изпадна.

След няколко години стана треньор... в Южна Африка. Застана отпред на Мамелоди Съндаунс, който в този момент е прочут с това, че приюти Юсеин Болт. След тази случка Стоичков продължи да изумява с изборите си и стана... консултант на президента на Ростов.

И откакто много се поскита по света, Стоичков се прибра в България да управлява Литекс. Накрая всичко изглеждаше като приказка, когато щеше да застане отпред на своя ЦСКА, само че подаде оставка след по-малко от месец, тъй като клубът щеше да банкрутира ".

Камата се подреди на 10-ото място в класацията, а пред него личат имената на Рууд Гулит, Едгар Давидс, Диего Марадона, Збигнев Бониек, Боби Чарлтън, Алън Шиърър, Гари Невил и Тони Адамс. Първенец в подреждането е Мишел Платини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР