Легендата на българския футбол Димитър Бербатов публикува традиционната си порция

...
Легендата на българския футбол Димитър Бербатов публикува традиционната си порция
Коментари Харесай

И Митко Бербатов коментира съдийските страсти в БГ футбола

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов разгласява обичайна си порция размишления по отношение на последните събития в родния футбол.

Публикуваме коментара на Бербатов без редакторска интервенция:

- Съдийски пристрастености. ЦСКА и " Левски " дружно опазиха шефа на съдиите, нападнат от " задкулисието на българския футбол ", тъй като " не козирува, когато му подсказват "

- Поредна седмица, следващи кавги, свързани със съдиите в България! Поредните рецензии, ориентирани към тях. Поредните обиди и избрания, които се сипят из медиите по техен адрес! Ситуация, която заслужава да бъде погледната от две страни. От една - безусловно неприемливо е да се употребяват грозни прилагателни и избрания по адрес на съдиите! Ако се прави, санкциите би трябвало да са още по-големи! Винаги се стремим и приказваме по какъв начин желаеме да взимаме образец от огромните шампионати, само че не се сещам някой да си е разрешил да приказва по сходен метод за съдиите, както го вършим в България! Да, изричат неодобрение - най-много треньорите, не президентите, само че арбитър да бъде афектиран по най-грозния метод, не се сещам.

От другата страна е тематиката готовност. Дали са готови нашите съдии!? Дали имат всичко разполагаем, с цел да бъдат на 100%, когато влизат в мачовете!? Дали самите те имат упоритостта да се развиват и да бъдат съвършени и, в случай че щеш, невидими в мачовете!? Дали ще бъдат готови за работа с VAR? Въпроси, на които скоро ще получим отговор. И като стана въпрос за VAR, може би, когато стартира да се употребява, ще смъкна най-малко малко товара от съдиите.

- Битката за върха " Лудогорец " - ЦСКА 1:0

- Мач, в който съгласно мен " Лудогорец " справедливо завоюва, и то с шампионски резултат. В такива мачове би трябвало да знаеш по какъв начин да вземеш 3 точки, даже и да играеш не по метода, по който ти се желае! В тези мачове моментната форма даже не е от толкоз огромно значение, значими са концентрацията и допускането на малко неточности. Спомням си, когато играехме с " Манчестър Юнайтед " шампионския сезон при първата ми година на " Олд Трафорд ", най-често срещаният ни резултат беше 1:0 - 10 пъти 1:0...

- Битката за Купата на България

- Купата на България е трофей, към който всеки клуб би трябвало да се стреми! Спомням си през далечната 1999 година, когато спечелихме купата с ЦСКА, какъв брой бях благополучен!

Със сигурност през тази година за ЦСКА и " Левски " купата е опция за трофей, която ще преследват с всички сили.

Очевидно е, че топмачът от четвъртфиналите за купата ще бъде " Лудогорец " - " Локо " (Пловдив). Надявам се да забележим отново зрелищен дуел сред тези тимове, с много голове.

Винаги съм бил почитател на изненадите, когато са реализирани от по-малките тимове, по тази причина се надявам и тук да забележим нещо такова. Все отново магията на купата от време на време сервира сходни изненади и прави футбола още по-интересен за гледане.

- Темата за чужденците в България

- Често приказваме какъв брой доста чужденци играят в България, нужни ли са, има ли смисъл, пречат ли за развиването на българските футболисти. Тема, която засегнах и предишният път. Но в този момент желая да поразсъждаваме над следното - за какво не приказваме за непознатите треньори в България? Те стопират ли развиването на младите български треньори!? Те по-добри ли са от нашите треньори!? Заслужава ли си тяхното назначение, в случай че след 3 месеца към този момент са уволнени?! Носят ли някаква иновация с тях, нещо, което липсва на нашите треньори?! Или просто да има по огромна тежест, че треньорът е чужденец!? Аз не виждам в множеството случаи да носят добавена стойност за развиването на българския футбол посредством познания и ноу-хау, изчезнали на нашите треньори. Масовото им назначение в действителност носи някаква подправена сигурност и престиж, че, видиш ли, непознатите треньори имат повече познания от българските... Но дали е по този начин?!

Най-големите ни тимове в България са водени от чужденци. Може би се тормозим да дадем отговорността на някои млади български треньори. Може би им липсва задоволително доверие към тях. Може би извинението " той е още млад и некомпетентен " към момента важи тук. А не би трябвало!

Това са все въпроси, над които си коства да се замислим. И изключително хората, които назначават и уволняват тези треньори!

А най-големите триумфи на българските тимове си мисля, че са реализирани от български треньори...

- Валентин Антов дебютира в Италия и стана 8-ият българин, играл в Серия " А "

- Първи мач за Антов в Италия! Да се надяваме, че ще е първи от доста! Прочетох, че му дават доста положителни оценки за представянето, което е отлично за младо момче като него! Нека да има вяра в качествата си, да тренира старателно - с упоритост и предпочитание за развиване! А когато сложните моменти настъпят, а те ще настъпят, да извлече нужните уроци от тях, да бъде обкръжен от положителни хора, с цел да може да продължи решително напред! Но най-важното е персоналната упоритост, която не се колебая, че той има! Успех!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР