Легендата на американския тенис Джон Макенроу смята, че Новак Джокович

...
Легендата на американския тенис Джон Макенроу смята, че Новак Джокович
Коментари Харесай

Джон Макенроу предрече колко титли от Големия шлем ще спечели Джокович

Легендата на американския тенис Джон Макенроу счита, че Новак Джокович може да завоюва най-малко още пет трофеи от Големия шлем до края на кариерата си.

34-годишният сърбин през вчерашния ден победи на "Уимбълдън " след триумф в четири сета над италианеца Матео Беретини и се изравни с Роджър Федерер и Рафаел Надал с по 20 мейджър трофeя.

"Мисля, че той може да завоюва най-малко още четири-пет трофеи от Шлема...в взаимозависимост от здравословното му положение. В момента той е надалеч пред всички останали във връзка с метода, по който се оправя под напън. Когато се опитваш да подобряваш върхове, да правиш история, постоянно има напрежение. Но той съумява да играе най-хубавия си тенис, макар всички условия. Очаквам това да продължи най-малко още няколко години ", разяснява Макенроу, който има седем трофеи от Шлема в кариерата си.

Треньорът на сърбина - Горан Иванишевич, счита, че дебатът за най-великия тенисист в историята може да бъде решен, в случай че Джокович завоюва купата на Откритото състезание на Съединени американски щати и осъществя календарен шлем с четирите трофея в границите на един сезон. За последно това е реализирал Род Лейвър през 1969 година.

Джокович победи в Австралия, Франция и през вчерашния ден в Лондон, а през есента се надява да прибави рекордна купа в Ню Йорк.

"Той е единственият тенисист, който е кадърен да завоюва четирите шампионата от Шлема в една година. Ако той победи и на Откритото състезание на Съединени американски щати, въпросът за това най-велик е в тениса към този момент ще бъде обяснен ", сподели Иванишевич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР