Легендата гласи, че по време на свое посещение в красива

...
Легендата гласи, че по време на свое посещение в красива
Коментари Харесай

Празник на розата в Казанлък този уикенд

Легендата гласи, че по време на свое посещаване в красива българска околност, султан Мурад попада на група деца. Направили му мощно усещане и той възкликнал: " Акча къзанлар! " („ Какви бели девойки! “). Смята се, че от там идва и името на град Казанлък.

Празникът на розата в Казанлък е събитие, което постоянно ще вълнува, защото има богата история - съществува от над цели 119 години. Всичко стартира през 1903 година, когато жителите на Казанлък за първи път организирали Празник на розата. Той бил отдаден на хубостта и цветята. По това време имало богати изложения с рози и цветя, излети до Шипченския манастир, продавали се особено издадени картички с изгледи от Розовата котловина на тематика – розобер и традиционно произвеждане на розово масло.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Natural Stone Jewelry | Gifts (@stardust_gift)

А положителната вест е, че и тази година  можем да станем част от този празник, като отидем на ревю на вино, послушаме малко класическа музика или участваме в розобер. За последното обаче условието е да сте задоволително ранобудни. Ако ли не – въпреки всичко няма да ви бъде отказано да опитате розово сладко, гюловица, ликьор от рози или най-новото предложение - казанлъшки сладолед с рози. Добре знае се, че това вълшебно цвете с изключение на хубост, има и мощни антиоксидатни - първи асистент е при кожни раздразнения, рани и изгаряния, има антисептични свойства,  успокоява стомаха и покачва настроението. А тук можете да откриете повече информация за събитието.
3 обичани места в Пловдив, които да посетите още този уикенд!


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР