Легендарният бивш халф и треньор на ЦСКА - Аспарух Никодимов

...
Легендарният бивш халф и треньор на ЦСКА - Аспарух Никодимов
Коментари Харесай

Паро: Жеферсон подава топката само настрани и назад

Легендарният някогашен халф и треньор на ЦСКА - Аспарух Никодимов - направи къс разбор на спортно-техническите качества на Жеферсон.

" Жеферсон е извънредно муден състезател, който се вижда, че съществено издиша и не може да отговори на условията на модерния футбол. Колкото и отдалечен да е нашият от това определение. Често закъснява да се включи в офанзивите, а когато въпреки всичко го направи, не съумява да се върне в точния момент в отбрана.

Мисли постепенно, не е убеден с топка в крайници. Когато за над 4 години головете и асистенциите ти се броят на пръстите на едната ръка, няма какво да разясняваме повече. По мое време нормата за един халф на ЦСКА бе 7-8 попадения на сезон. И тук приказваме за чужденец, безценен футболист, на който се заплаща немалка заплата и не получаваш нищо отсреща. С безусловно нищо Жеферсон не оправдава наличието си на " Българска войска ". Дойде като краен бранител и всеки по-бърз състезател го надиграваше. Не може да му се отхвърли, че играе тактически вярно и пробва да внася някакъв баланс, само че това е извънредно незадоволително за задачите, които би трябвало да стоят пред ЦСКА.

Колкото и нескромно да звучи, мисля, че мога да се нарека експерт по халфовете, откакто съм играл цялостен живот на тази позиция, и съм безапелационен, че не виждам добър полузащитник в негово лице. Този пост постоянно изисква да поемеш отговорност. Дали с значима интервенция в защита, или със независим пробив и прекрасен пас или удар в нападателен проект. Вместо това виждаме само пасове встрани и обратно ", безапелационен бе Паро пред " Тема спорт ".
 Следващата
Следващата " армейска " среща ще бъде в Ямбол

Все още се прецизират дата и час
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР