Легендарен американски ръководител каза много топли думи за българите при

...
Легендарен американски ръководител каза много топли думи за българите при
Коментари Харесай

Бил Клинтън изненада българите! С тези думи

Легендарен американски началник сподели доста топли думи за българите при второто си посещаване у нас.

Американският президент Бил Клинтън към този момент е в България и взе участие в среща със студенти в НДК. Той дойде в страната ни по покана на основния изпълнителен шеф на „ Хювефарма “ Кирил Домусчиев, съобщи Българска национална телевизия. Утре президентът, който беше отпред на Белия дом два мандата - от 1993 до 2001 година, ще е хазаин на Глобалната самодейност на Клинтън в София
-->
Бил Клинтън стана първият настоящ президент на Съединените американски щати, който посети България през ноември 1999 година - месеци след края на войната в Косово. Президентът Петър Стоянов го чакаше до самата стълба на самолета. Първото посещаване на американски президент пристигна и 5 години преди приемането ни в НАТО.

" След време, когато си спомняте днешния ден, ще си кажете: " Ние бяхме млади, само че върнахме на България свободата, ние придвижихме България към преуспяването, сигурността и участието й в Европейския съюз ". Убеден съм, че ще можете също по този начин да кажете: " Когато навлязохме в новото хилядолетие, Америка беше с нас и дружно преобразихме света ".

Благодаря ви, и Бог да ви благослови. За мен е огромна чест да съм тук. Ние извънредно поддържаме курса на държавното управление във връзка с политическите, икономическите и военните промени, които се организират тук. Много съм признателен и за поддръжката, която ни оказахте на нас, и на останалата част от Европа за дейностите ни в Косово ", съобщи Бил Клинтън, президент на Съединени американски щати (1993-2001)

" Радвам се да се върна. Помня визитата през 1999 година. Имаше страховит протест пред катедралата и несъмнено имаше 30-40 хиляди души. Беше необикновено. Изживяхте сложни времена, само че се справяте отлично. И фактът, че съм поканен да се върна тук ме радва, тъй като значи, че правя вярна работа ", сподели още Бил Клинтън, президент на Съединени американски щати (1993-2001).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР