Легализацията на канабиса за медицински цели и декриминализацията на малки

...
Легализацията на канабиса за медицински цели и декриминализацията на малки
Коментари Харесай

На Балканите: Правителство планира легализация на канабиса за медицинска употреба!

Легализацията на канабиса за медицински цели и декриминализацията на дребни количества за персонална приложимост е един от проектите на държавното управление за 2021 година, съобщи министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев на конференция през днешния ден, оповестява вестник " Нова Македония ".

Канабисът е една от най-динамичните промишлености и държавното управление ще поддържа фирмите, които се занимават с този бизнес. В Северна Македония са утвърдени 59 лицензи за тази активност, сподели Заев.

Вярвам, че Народното събрание ще одобри законовите промени, с които ще се разреши експорт на канабис за медицински цели. Следващата година чакаме облага от над 250 милиона евро от произвеждане на канабис, сподели Заев, предава Българска телеграфна агенция.

Заев приказва и за персоналната приложимост на канабис.

Да позволим декриминализация на канабиса в дребни количества за персонална приложимост. Не е редно някой да върви в пандиза за това, че е употребил половин грам канабис за персонална приложимост, съобщи македонският министър председател.

Заев съобщи също, че идната година се възнамерява разширение на листата с заболявания, за които е разрешено лекуване с артикули от канабис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР