Лефортовският съд в Москва арестува Кирило Буданов, началник на Главното

...
Лефортовският съд в Москва арестува Кирило Буданов, началник на Главното
Коментари Харесай

Русия арестува началника на ГРУ на Украйна

Лефортовският съд в Москва " арестува " Кирило Буданов, шеф на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата, задочно по отношение на офанзивата на Керченския мост (Кримски мост). Това оповестиха от съда за организация ТАСС.

" Съдът почете настояването на следствието и избра мярка за неотклонение на Буданов К.А., обвинен по част 1 от член 205.4 " Създаване на терористична общественост “, обявиха от съда, без да прецизират същността на случая.

Правоохранителните органи оповестиха, че Буданов " е обвинен в присъединяване в терористичната офанзива на Кримския мост ". Той беше разгласен за интернационално търсене. Периодът на ареста се пресмята от момента на екстрадиция на територията на Руската федерация или задържане на съветска територия.

Следственият комитет на Руската федерация упрекна Буданов задочно по четири члена от Наказателния кодекс на Руската федерация, в това число опит за терористичен акт.

Началникът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирило Буданов реагира иронично на " задочния си арест " в Русия и даде обещание да работи още по-добре за противопоставяне на съветските сили.

" Знаете от какъв брой време работя и беше някак неловко, че нямаше решения за мен там (Русия). Доволен съм. Това е добър индикатор за нашата работа, давам обещание да работя още по-добре ", съобщи той за Украинска истина.

На 8 октомври сутринта на Кримския мост беше взривен камион, вследствие на което се възпламениха цистерните на прилежащ товарен трен. Четирима души починаха, срутиха се два сектора от автомобилната част на моста, отиващ към полуострова. По случая са арестувани осем души. Сред тях са жителите на Руската федерация Артем и Григорий Азатян, жителите на Украйна Роман Соломко и Владимир Злоба и жителят на Армения Артур Терчанян.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР