Леденият капан започва да отпуска примката си. Днес ще видим

...
Леденият капан започва да отпуска примката си. Днес ще видим
Коментари Харесай

Климатологът Матев бие тревога: Бури и наводнения в райони на България до часове

Леденият капан стартира да отпуска примката си. Днес ще забележим изменчиво време. Ще има превалявания от дъжд и сняг в планините. Това съобщи в ефира на Нова нюз климатологът Симеон Матев.
„ В четвъртък, петък и събота превалявания няма да има, само че ще има съществени мъгли в четвъртък и мощни ветрове от югозапад-запад. Те няма да доближават въпреки всичко рисково високи скорости на поривите, с изключение на на Север “, предвижда той.
„ Това въпреки всичко ще е за малко. С вятъра ще пристигна обаче и стопляне – в събота. На доста места в Източна България и по крайбрежието на морето, температурите ще доближат 22-23 градуса “, даде обещание Матев.
„ В централните елементи на страната ще са сред 16-18 градуса. В северозападните региони ще са към 10-ина градуса оптималните температури. В планините може да има проблем поради бързото размразяване на снега “, добави климатологът.
„ Възможно е някои реки да покачат много равнищата си от бързото размразяване на снега в петък и събота “, предизвести специалистът.
„ В неделя температурите ще стартират да се покачват и ни чакат превалявания. Ще има сняг в Северна и Западна България, само че няма да е щедро количество “, сподели Матев.
„ Времето ще резервира характера си и през първите дни на декември. Тогава се задават процеси, които би трябвало да следим изкъсо, тъй като може да има проблеми “, приключи той и прикани времето да бъде с нас.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР