Леденият десерт – сладоледът, е създаден на изток. Той бързо

...
Леденият десерт – сладоледът, е създаден на изток. Той бързо
Коментари Харесай

Съвети за приготвяне на домашен сладолед

Леденият десерт – сладоледът, е основан на изток. Той бързо добива известност в Европа, като началото се слага в двора на Медичите във Флоренция. И до през днешния ден Италия е известна със своя сладолед gelato. Разликата сред него и другия най-разпространен тип американски сладолед е, че италианският е с по-нискомаслена текстура.

Рецептите за подготвяне на сладолед са доста. В него могат да се прибавят съставки като яйца, аромати, ядки, плодове, бисквити и други.

В някои сладоледи се прибавя и алкохол, който му придава по-мек усет заради занижената му температура на заледяване. С алкохола обаче би трябвало да се внимава, защото в случай че е допълнително, сладоледът просто няма да замръзне.

При приготвянето на домакински сладолед би трябвало да се следват някои съществени правила. На първо място, би трябвало да се съблюдава главното съответствие сред вода, мазнини и твърди съставки като захар, ядки, плодове и всички останали, които избирате за обичания десерт.

Захарта, която се прибавя в сладоледа, намалява точката на заледяване на сместа. Така той замръзва на температура под 0 С, само че без да става на мразовит блок. Поради това количеството ѝ би трябвало да е към 16-20% от тежестта на цялата примес.

Освен захарта останалите съставки също спомагат за задържане на въздуха в сместа. Именно те дефинират текстурата на сладоледа. Те не би трябвало да са в огромни количества, защото той може да замръзне като камък.

Следващият значим съставен елемент в сладоледа е водата. Тя е от изключително значение, най-много в случай че в него се прибавят плодови сокове или плодове. Ако те са повече, наличието на вода се понижава. Друг вид е да се усили наличието на мазнини.

 Сладолед

Те с изключение на за възстановяване на консистенцията на сладоледа му придават мек и равен тип при заледяване. Освен това укрепват ароматите и подкрепят въздушното наличие на сместа.

Основни артикули, които могат да се прибавят, са яйца и лой, както и ядки и/или растително олио.

Когато се прибавят плодове в сладоледа, те наложително би трябвало да са добре узрели или замразени. Шоколадовият пък замръзва доста повече от плодовия. При приготвянето на сладолед всякога се прибавя и по щипка сол.

Друг съвет за по-гладък и мек сладолед е да изстудите съда, в който ще се замразява. Той би трябвало да се сложи във фризера за 10-20 минути, преди в него да се изсипе приготвената примес.

Така ледените кристалчета ще са минимум. Готов е за консумация, незабавно щом доближи най-високата си степен на заледяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР