Лечебният хляб с въглен е най-новото в света в света

...
Лечебният хляб с въглен е най-новото в света в света
Коментари Харесай

Направете си лечебен хляб с въглен!

Лечебният самун с въглен е най-новото в света в света на пекарите и кулинарията. В пекарните на Европа към този момент се подготвя този самун, а ние чакаме скоро да стартират да го създават и у нас.

Всяка добра кулинарка може да си го подготви и в домашни условия. Ето какви потребни свойства има този лековит самун.

Растителният въглен е прахуляк се получава при термично разложение на разнообразни типове дървесини като тези на липа, бреза, върба, топола. Въгленът се продава в аптеките и всеки може да си го закупи. Продава се под формата на таблетки или на прахуляк.

Отскоро този въглен все по постоянно намира приложение и в кулинарията, само че да не забравяме, че и с него не би трябвало да се прекалява. В хляба знамение количеството на въглен е малко и не може да ви навреди. С него се подготвят пици, питки и пасти.

Полезен е най-много за стомашнo-чревния тракт. Ползва се при диария и разстройство, при газове, колит, раздразнени вътрешности. Намалява киселините в стомаха, заздравява стените на червата, по тази причина е суперполезен за здравето.

Не се предлага за приложимост от дребни деца до 12 години и бременни дами, това е забележката.

Ето и рецептата за подготвяне на Хляб с въглен:

 Домашен Хляб с въглен

Необходими артикули: 500 г брашно, 1 кубче квас, 6 г растителен въглен, 1 ч.л. сол, 6 с.л. олио или зехтин, щипка захар, 300 мл хладка вода.

Начин на подготвяне: Замесва се тесто като елементарния самун, единствено че тук има и въглен. Ако въгленът е на таблетки, те се стриват на прахуляк и се смесват с останалите съставки.

В пресято брашно в средата в кладенче сипваме олиото, маята, задействана във малко вода с щипката захар, прахуляк от въглена, сол и замесваме тестото с останалата вода. Оставя се покрито с забрадка да шупва към 2 часа.

После се слага в намазана с олио тава и печем в загрята фурна 180 градуса до подготвеност. Готовият самун е с черен цвят - това да не ви тормози.

Ако приемате някакви медикаменти, яжте хляба 2 часа преди или откакто сте ги изпили. Въгленът може да обезврежда действието на вашите медикаменти и те да не ви подействат.

Хранете се добре и бъдете здрави!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР