Лайпциг ще трябва да плати внушителна компенсация на английския Ливърпул,

...
Лайпциг ще трябва да плати внушителна компенсация на английския Ливърпул,
Коментари Харесай

"Лайпциг" плаща солидна компенсация на "Ливърпул"

" Лайпциг " ще би трябвало да заплати внушителна отплата на британския " Ливърпул ", защото принуди мърсисайдци да се лишат от семейството си в реванша сред двата отбора от осминафиналите на Шампионската лига, написа " Билд ".

Двубоят ще се играе на " Пушкаш Арена " в унгарската столица Будапеща вместо на " Анфийлд ". Можете да го наблюдавате директно по RING на 10 март (сряда) от 22:00 ч.

" Червените " от града на " Бийтълс " се постановиха с 2:0 в първия мач, който също се игра на унгарска земя. Причината са ограниченията на немското държавно управление за битка с ковид, гласящи, че идващите от Англия би трябвало да се подложат на наложителна двуседмична карантина.

УЕФА е постановила " Лайпциг " да заплати отплата, а съгласно медиите в Германия тя възлиза на 1.5 млн. евро. " Ливърпул " няма да заплаща сходна сума за първата среща, защото клубът нямаше проблем да пътува до Германия и да се прибере на Острова.

В последна сметка лишаването от домакинство може и да се окаже плюс за " Ливърпул ". Тимът на Юрген Клоп се намира в кошмарна серия на своя " Анфийлд " - 6 следващи загуби. Тя е без аналог в над 128-годишната на британския първенец. Последният триумф на " Ливърпул " вкъщи е от средата на декември предходната година - с 2:1 против " Тотнъм " във Висшата лига.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР