Лавракът е много вкусна риба, особено ако се приготви така,

...
Лавракът е много вкусна риба, особено ако се приготви така,
Коментари Харесай

Как да сготвим лаврак

Лавракът е доста вкусна риба, изключително в случай че се подготви по този начин, че гостите ви да си оближат пръстите и да желаят спомагателна порция.

Има стотици предписания за подготвяне на лаврак, от които тук ще представим 2 от тях, а останалите можете да видите най-отдолу.

Лавракът с копър е доста вкусно и изтънчено ядене

Необходими артикули: 1 измит лаврак, 2 скилидки чесън, 1 огромна връзка копър, 3 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на усет, 100 грама масло, 5 стръка розмарин, 1 супена лъжица семена от копър, няколко капки мастика.

 Лаврак във фолио

Голяма тава се постила с парче фолио и върху него се подреждат клончетата копър и розмарин. Рибата се измива извън и от вътрешната страна със студена вода, леко се попива със салфетка и се поръсва със сол и черен пипер.

Рибата се поставя върху копъра и се напръсква със зехтин. Семената от копър се начукват на едро в хаванче и с тях се поръсва рибата от вътрешната страна и извън.

В нагрята до 180 градуса фурна се пече рибата 20 минути, като понякога се пръска със зехтин. Чесънът се почиства и се пресова.

Маслото се разтапя до формиране на пяна и в него се прибавя чесънът. След като рибата е подготвена, се поръсва с мастика и се възпламенява. Трябва да се внимава, тъй като се образува висок пламък.

Огънят се изгасва, като се покрие тавата с похлупак. След това рибата се сервира, като се полива с маслото с чесън.

Лавракът със сьомга и картофи

е забавно предложение, което си заслужава да опитате.

Необходими артикули: 4 части филе от лаврак по 100 грама, 4 едри картофа, 300 грама филе от сьомга, 1 глава лук, 1 супена лъжица нарязан копър, 50 мл течна сметана, сол и черен пипер на усет.

Лукът се нарязва на едро и се запържва в малко лой до златисто. От филето на сьомгата се подготвя плънка. Сьомгата се нарязва на дребни късчета, смесва се с копъра, лука и сметаната и се смила в блендера до пюре. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки с дебелина към 3 милиметра. Филето от лаврак, измито и подсушено, се намазва с постоянен пласт от плънката.

Картофените резени се подреждат като керемиди върху плънката и леко се притискат с ръка, с цел да легнат по-плътно. Пече се в нагрята до 180 градуса фурна до подготвеност.

Освен тези две вкусни оферти, предлагаме да разгледате и тези предписания за лаврак:

- пържен лаврак на тиган;

- лаврак на скара;

- печен лаврак на фурна;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР