Латвийският парламент днес проведе анонимно гласуване, с което позволи на

...
Латвийският парламент днес проведе анонимно гласуване, с което позволи на
Коментари Харесай

Разрешиха на латвийците да воюват в Украйна

Латвийският парламент през днешния ден организира анонимно гласоподаване, с което разреши на жителите си да пътуват до Украйна в случай че желаят, съобщи Ройтерс, като се базира на парламентарната пресслужба.

„ Гражданите ни, които желаят да поддържат Украйна и да вземат участие непринудено в отбраната на украинската самостоятелност и личната ни сигурност, могат да го създадат “, сподели Юрис Ранцанс, началник на парламентарната комисия за защита, вътрешни работи и битка с корупцията, която внесе проектозакона. 

Литовското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще изиска от прокурорите на Международния углавен съд (МНС) да проверяват " военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна ", съобщи Ройтерс.

" Всеки ден идват нови материали, само че към този момент разполагаме с задоволително, с цел да отправим това искане ", сподели премиерката Ингрида Шимоните на излъчено по малкия екран заседание на държавното управление.

Литовският президент Гитанас Науседа прикани НАТО да ускори наличието на алианса в балтийските страни, изпращайки още войски и военно съоръжение.

В телефонен диалог Науседа е споделил на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че противовъздушната защита на балтийските страни би трябвало да бъде усъвършенствана, и че изпращането на още войски е " от основно значение в настоящата обстановка със сигурността ", уточни в изказване канцеларията на президента.

" НАТО би трябвало да укрепи сигурността на Балтийския район изпращайки още войски, както и военни системи и военно съоръжение не към този момент разположения си контингент там ", сподели Науседа. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР