Латвия започна тази година да конфискува автомобили от много пияни

...
Латвия започна тази година да конфискува автомобили от много пияни
Коментари Харесай

Латвия дарява на Украйна коли, конфискувани от пияни шофьори

Латвия стартира тази година да конфискува коли от доста пияни водачи и защото стотици транспортни средства започнаха да препълват местата за задържане, реши да ги изпраща на украинската войска и лечебни заведения, споделя " Ройтерс ".

Седем автомобила, предопределени за Украйна, бяха откарани по време на снежна стихия в сряда.

В рамките на два месеца от пияни водачи са били отнети 200 коли.

" Всъщност е доста ужасно, когато осъзнаеш какъв брой коли се движат в близост с пияни водачи ", споделя Рейнис Познакс, създател на неправителствена организация, известна като Twitter Convoy, която е натоварена от държавното управление със задачата да доставя транспортните средства в Украйна.

По думите му двете дузини иззети коли, които страната е дала обещание да му дава всяка седмица, с цел да ги изпраща в Украйна, ще тестват границите на неговата най-вече доброволна работа.

" Никой не очакваше, че хората карат пияни толкоз доста транспортни средства, че да не могат да бъдат продадени толкоз бързо, колкото хората пият. Ето за какво дадох концепцията - да ги изпратим в Украйна ", споделя Познакс.

 Латвия подарява на Украйна коли, иззети от пияни водачи
© Reuters

Той се смял, когато намерил съветско знаме в една от иззетите коли, оставено там от притежателя ѝ.

Twitter Convoy към този момент е изпратила към 1200 транспортни средства, откакто разгласи апел за дарения в " Туитър " дни след началото на съветската инвазия на 24 февруари предходната година. Организацията е събрала 2 милиона евро за пазаруване на коли, поправки и логистика през 2022 година

 Латвия подарява на Украйна коли, иззети от пияни водачи
© Reuters

Министърът на финансите на Латвия Арвилс Асераденс съобщи, че държавното управление е въодушевено от триумфа на неправителствената организация да се откаже от опитите за продажба на транспортните средства на търг: " Казахме, добре, можете да вземете тези коли... и (Познак) сподели: " О, това е доста хубаво!` "

" Готови сме да създадем на процедура всичко, с цел да подкрепим украинците ", добави той.

 Чехите купуват танк на украинската войска Чехите купуват танк на украинската войска

При полицейска акция в сряда, при която четирима служители на реда затвориха път в Рига за половин час, с цел да ревизират всеки водач за алкохол, за нито един не беше открито, че е пийнал.

Но по данни на полицията предходната година за 4300 водачи е било открито надвишаване на рестриктивните мерки по пътищата на Латвия и те са взели участие в съвсем хиляда случая.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР