Лаборатория за иновации отвори врати в София. Там млади хора

...
Лаборатория за иновации отвори врати в София. Там млади хора
Коментари Харесай

Лаборатория за иновации отвори врати в София

Лаборатория за нововъведения отвори порти в София. Там младежи на възраст от 15 до 29 години ще се учат по какъв начин да бъдат иноватори и бизнесмени. Софийската лаборатория се основава със съдействието на Столичната библиотека, която даде пространство в центъра на София, и с финансовата и логистична поддръжка от Асоциацията за развиване на София. Първото образование ще се реализира взаимно със Стопанския факултет на Софийския университет.

„ Убедена съм, че лабораторията ще се трансформира в динамично място за хрумвания, които ще прилагаме и ще създадем София по-добро място за живеене – сподели по време на откриването столичният кмет Фандъкова. – Съвременните технологии се развиват толкоз бързо, че образованието през целия живот става неотменна част от нашето бъдеще. В тази лаборатория вие ще имате опция да повишавате знанията и уменията си, да се срещате и поддържате връзка с мениджъри на международни компании, да присъствате на лекции, да обсъждате хрумвания с други младежи или просто да поработите в приятна конюнктура няколко часа “ – добави столичният кмет и акцентира, че има вяра в младежите и чака техните хрумвания.

Лабораторията е основана по план „ Отключване капацитета за бизнес и обществени нововъведения в Дунавския район посредством повишение знанията и уменията на младежите “. По този план се построява мрежа от Иновационни лаборатории в участващите градове, за шерване на опит, контакти и осъществяване на взаимни образования за младежи. Основната активност на лабораторията е обвързвана с създаване на платформа сред локалните управляващи, младежките организации, просветителни институции и бизнеса, за насърчаване уменията на младежите за нововъведения и предприемачество.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР