Кюстендил. Живописната инсталация Царските двери на смисъла -Голям сърдечен иконостас-2

...
Кюстендил. Живописната инсталация Царските двери на смисъла -Голям сърдечен иконостас-2
Коментари Харесай

Живописната инсталация „Царските двери на смисъла -Голям сърдечен иконостас-2 ще бъде представена в галерията в Кюстендил

Кюстендил. Живописната апаратура „ Царските двери на смисъла -Голям сърдечен иконостас-2 " ще бъде показана в галерията в Кюстендил. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Кюстендил от Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ – Кюстендил. Представянето е от 17.00 часа.

Авторът на творбата Станислав Божанков споделя: „ Една самобитна черно-бяла метафора, визуализираща времето и пътищата в техните извънредно безкрайни направления и безусловното им прекосяване в бъдеще. Метафора за това „ тук и в този момент “, което към този момент е минало, поглеждащо боязливо към на следващия ден, кръжаща с съвсем маниакално неизменност към формата на сърцето – мотор и естествено обиталище на душата и вярата. Една проба за осъзнаване на това изключително екзистенциално „ електричество “, чрез плюс-минус черно-бялата му положителна негативност), вграждайки го в свободно спонтанната концепция за иконостаса, като един импровизиран опит за сакрализация на процесите, в изначалните им трансмисии с „ задачите “ на индивидите по пътя им… Изконния, единствения и неповторяем… Завинаги нанякъде и… накъде “.

Станислав Божанков е роден в Кюстендил. Има към 400 изложения в страната и в чужбина. Негови работи има в над 40 обществени сбирки и музеи, има редица награди.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР