Кюфтета от риба или от морски дарове са един атрактивен

...
Кюфтета от риба или от морски дарове са един атрактивен
Коментари Харесай

Три рецепти за вкусни рибни кюфтенца

Кюфтета от риба или от морски блага са един атрактивен вид, в случай че желаете да впечатлите своите посетители. Могат да бъдат приготвени както от прясна, по този начин и от консервирана риба, само че би трябвало да се внимава да няма никакви костици.

Обикновено се сервират дружно с гарнитура от зеленчуци - топли или студени, само че могат да бъдат поднесени и дружно с авансово подготвен сос или пък набучени на шишчета. В случая Ви предлагаме 3 разнообразни предписания за рибни кюфтенца, с които да разнообразявате менюто си:

Кюфтета от щука

Необходими артикули: 90 г филе от щука, 3 яйца, 75 г сметана, 15 г галета, 15 г брашно, 15 г зехтин, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Рибното филе се смила и към него се прибавят подправките, сметаната и 1 яйце. Тази примес се изсипва в железни формички, които се варят на водна баня до момента в който се сгъсти пълнежът им. След това сместа се изважда, охладените кюфтета се овалват в брашното, галетата и разрушените яйца и се изпържват в зехтина от двете страни.

Естрагонови рибни кюфтенца

 кюфтета от риба

Необходими артикули: 500 г смляно филе от сьомга, 2 с. л. майонеза, 2 с. л. кетчуп, 1 ч. л. горчица, 1 с. л. лимонен сок, 180 г галета, 50 г масло, няколко стръка зелен лук, сол, черен пипер и естрагон на усет.

Начин на подготвяне: Рибното филе се смесва със всички останали артикули без маслото, като се оставя малко галета за овалване на рибните кюфтенца. От приготвената рибна примес се оформят топчета, които се овалват в галета и се изпържват до златисто в маслото.

Рибни кюфтета с пилешко месо

Необходими артикули: 60 г рибно филе, 100 г кайма от пилешко филе, 40 г самун, 50 мл прясно мляко, 10 г масло, 3 яйца, 50 г галета, сол и черен пипер на усет, лой за пържене.

Начин на подготвяне: Рибната и пилешката кайма се смесват и към тях се прибавят авансово накиснатият в млякото самун, маслото, 1 яйце, сол и черен пипер на усет. Всичко се разбърква добре и от тази примес се оформят кюфтенца. Потапят се в разрушените яйца, овалват се в галетата и се изпържват до златисто.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР