Квантовите изчисления все още са рядкост, така че инсталирането на

...
Квантовите изчисления все още са рядкост, така че инсталирането на
Коментари Харесай

Канада ще получи първия си универсален квантов компютър от IBM

Квантовите калкулации към момента са необичайност, тъй че инсталирането на такава система в дадена страна е същински пробив и IBM се възползва от това. Компанията подписа партньорство с канадската провинция Квебек, с цел да конфигурира това, което съгласно нея е първият повсеместен квантов компютър в Канада.

Петгодишната договорка ще разреши на IBM да конфигурира Quantum System One като част от плана Quebec-IBM Discovery Accelerator за справяне с научни и търговски провокации.

IBM и управляващите на Квебек ще предизвикват работата в региона на микроелектрониката, в това число напредъка в пакетирането на чипове, с помощта на съществуващо оборудване на IBM в провинцията. Планирано е също по този начин да се покаже по какъв начин квантовите и класическите компютри могат да работят дружно, с цел да се оправят с научните провокации.

От софтуерната компания към момента не са прецизирали по кое време тъкмо ще конфигурират квантовия компютър. Това обаче ще бъде едвам петата апаратура на Quantum One, планувана до 2023 година, след сходни партньорства в Германия, Япония, Южна Корея и Съединени американски щати.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР