Курсът на основната криптовалута слезе на нивото от август м.г.Свободното

...
Курсът на основната криптовалута слезе на нивото от август м.г.Свободното
Коментари Харесай

Биткойн пропада неудържимо, влияе на ИТ пазара

Курсът на главната криптовалута слезе на равнището от август м.г.

Свободното рухване на биткойн продължава – курсът към този момент е под 4000 $

Колко ниско може да падне курсът на биткойн се питат наблюдаващите на пазара в последните дни. Цената на главната криптовалута се срина под 4000 $ и няма признаци за възобновяване.

Преди една седмица биткойн струваше $5500, към вторник котировките паднаха до $4500, а в този момент курсът е под $3700 (според Coindesk.com). За финален път криптовалутата струваше толкоз на ниска цена през август предходната година, след което обаче последва бясно повишаване до към $20 000 в края на 2017 година
още по тематиката
Както нормално, наред с биткойн поевтиняват и останалите криптовалути. Етериум, да вземем за пример, загуби 13,5% от цената си в последните дни и в този момент се търгува за към $105, до момента в който лайткойн поевтиня със 11,79% до към $28.

Същевременно, сривът на криптовалутите въздейства на пазара на компютърни съставни елементи. Намалява търсенето на видеокарти за рандеман на криптовалута, което принуждава производителите да компенсират намалелите доходи с повишаване на цените.

Очаква се повишаване на дънните платки и видеокартите. Според източници от промишлеността, повишаването на съставените елементи ще се задълбочи през настоящото тримесечие, а наклонността ще се резервира и през идващото.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР