Куркумата, която е от семейство Джиднджифилови, съдържа ефирни масла и

...
Куркумата, която е от семейство Джиднджифилови, съдържа ефирни масла и
Коментари Харесай

Бременните – далеч от куркумата

Куркумата, която е от семейство Джиднджифилови, съдържа ефирни масла и жълтото боядисващо вещество куркумин. Тя се култивира в качеството си на фалшификация и лекарствено растение.

Най-прочутата куркума е домашният вид, известна още като турмерик. Коренът на това растение се стрива на прахуляк, откакто е пресъхнал, и се трансформира в подправката куркума.

Куркумата се употребява най-много в ароматната индийска кухня, само че отвън нея тя е желана за на ниска цена сурогат на фамозната фалшификация шафран, която боядисва ястията в прелестен жълт цвят.

Куркумата е изключително значима за кърито, защото там е от голяма важност цветът, който е присъщ за известната фалшификация. Турмерикът дава цвят на доста други подправки, да вземем за пример на горчица.

 Бременни

Коренът на куркумата е чудесно противопоставяне против слънчевите лъчи, което кара производителите да го прибавят в доста подправки, с цел да не изгубят типа си.

Турмерикът се употребява още за естествено боядисване на сирене, кашкавал, йогурт и салатни сосове. За татковина на куркумата се счита югоизточна Индия, откъдето тази фалшификация последователно се е популяризирала в западна посока.

Куркумата има горчиво-пикантен усет и придава на всяко ядене хубав жълт цвят. Тя усъвършенства апетита и провокира щедро обособяване на стомашен сок.

Учените са уверени, че в случай че употребявате куркума постоянно в менюто си, това ще накара тялото ви да гори мазнините по-бързо. Куркумата няма ограничавания за количеството, използвано дневно.

Препоръчително е въпреки всичко да не се надвишава дозата от дванадесет грама на ден. Тази фалшификация може да се употребява от деца над шест години. Тя е неразрешена за напълно дребни деца и за дами, които са бременни, тъй като тумерикът в състава ѝ е с разреждащи кръвта свойства.

За разлика от медикаментите куркумата убива бактериите, само че не вреди на черния дроб и не унищожава работата на стомаха. Тази фалшификация благотворно въздейства на стомашно-чревния тракт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР