Купуването на гласове изкривява до крайност не само резултатите от

...
Купуването на гласове изкривява до крайност не само резултатите от
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Купуването на гласове става посред бял ден пред очите на хората - това ги обезверява

„ Купуването на гласове изкривява до прекаленост освен резултатите от изборите, само че и отношението на българите към този развой. Когато става измежду бял ден пред очите на хората – това в действителност ги обезверява и стартират да гледат на изборите като на една голяма имитация. В резултат на това изборната интензивност пада до сериозни равнища и по-голямата част от жителите остават без политическо посланичество “, заяви Вяра Емилова, депутат на Българска социалистическа партия от Ловеч.
Тя се обърна към министър Демерджиев: „ Заедно с сътрудниците от парламентарната група от областите Плевен, Монтана, Враца, Видин изпратихме отворено писмо до вас и сигнализирахме регионалните структури на Министерство на вътрешните работи за сигналите за пазаруване на гласове, с което призовахме за следващ път всички да си свършат работата, с цел да бъде това предотвратено “, напомни социалистът.
Емилова посочи за извършена от нея среща с Областната дирекция: „ Те ме увериха, че знаят за такива проблеми и ще създадат всичко допустимо, с цел да предотвратят пазаруването на гласове. В резултат на това, след подадения по подобаващ ред от мен сигнал, получих отговор от районната прокуратура, че заради липса на доказателства няма да бъде формирано и досъдебно произвеждане “, изясни Вяра Емилова и също насочи въпрос към вътрешния министър за оценката му на дейностите на структурите на Министерство на вътрешните работи в област Ловеч по отношение на противодействаме на закупуването на гласове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР