Куп условия за подкрепата на Демократична България към новия кабинет

...
Куп условия за подкрепата на Демократична България към новия кабинет
Коментари Харесай

Хр. Иванов с 3 условия за кабинет. Прави комисия Магнитски

Куп условия за поддръжката на „ Демократична България ” към новия кабинет на „ ИТН ” сложи Христо Иванов с декларация от трибуната на Народното събрание.

Първото от тях е държавното управление да се оправи с корупцията. Ние ще подкрепим държавно управление, което може да се оправи с корупцията, сподели съпредседателят на " Демократична България ". Той разяснява диалозите на " ИТН " с парламентарно показаните партии и изрази неодобрение, че в тях е било включено и Движение за права и свободи.

" На този стадий това са просто диалози. Те не са ориентирани към реализиране на съглашение. Тези диалози се водят без да има имена. Това, което би трябвало да отбележим, че в диалозите беше включено Движение за права и свободи ", сподели Иванов. И съобщи, че ръководството би трябвало да държи на отдалеченост Движение за права и свободи и ГЕРБ. Това е второто изискване на Демократична България.

Христо Иванов съобщи, че " Демократична България " ясно е упорствала да се обезпечи ръководството, а не просто държавното управление. " Ако някой желае в действителност поддръжката на " Демократична България ", в случай че някой желае тя да бъде същински сътрудник, апелирам и се надявам да бъдем чути ”, сподели Иванов.

Третото изискване са министрите. Призоваваме персоналният състав на кабинета да бъде селекциониран доста деликатно. Ние не предлагаме наши номинации, само че има хора в служебното държавно управление, които притеглят голямо доверие. Конкретно желая да дам образец Кирил Петков, Асен Василев, проф. Денков. На второ място за нас ще бъде доста значимо това държавно управление да има явен програмен ангажимент ", сподели още Христо Иванов.

Той заяви, че групата му стартира да събира подписи за основаване на враменна анкетна комисия, която да следи по какъв начин са ползват глобите по закона „ Магнитски ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР