Куп несъответствия и неверни свидетелски показания установи проверка по случая

...
Куп несъответствия и неверни свидетелски показания установи проверка по случая
Коментари Харесай

Юристи: Скандалът с арестуваните полицаи в Пловдив е съшит с...

Куп несъответствия и погрешни свидетелски показания откри инспекция по случая с задържаните в Пловдив шеф на Трето районно управление (на МВР) Самуил Хаджиев, служителят на реда Атанас Качаков, предприемачът и някогашен герой Данаил Димитров, прочут с прякора Дидо Ръкавицата и Симеон Иванов.

Юристи разясниха, че казусът е скърпен с бели конци, че такова натопяване от дълго време не е имало и че скоро ще стане същински скандал, откакто нескрито излязат съответни доказателства за това, че очевидецът и оповестеният за жертва Фарук Манаф от сопотското село Анево не е това, за което се показва, написа blitz.bg.

Припомняме, че преди повече от седмица беше задържан шефът на Трето районно управление (на МВР) Самуил Хаджиев, служителят на реда Качаков, Дидо Ръкавицата и Симеон Иванов. Според изказванията и на служителите на реда, и на последните двама, които са цивилни, те не се познават между тях.

Качаков преди време е упражнявал класическа битка, Ръкавицата е упражнявал свободна битка. Има разпитани двама очевидци, които настояват, че са гледали видеоклип, на него се виждало по какъв начин Ръкавицата бие Манаф. Там участвали и служителите на реда. Няма обаче данни ченгетата, както се твърди от очевидците, да са били на място.

Според юриста на Атанас Качаков Стоян Донков подобен видеоклип не съществува и това ще се потвърди по време на процеса.

Манаф твърди, че откакто е бил похитен пред Трето районно управление (на МВР) и закаран в спортна зала в Пловдив, служителят на реда Атанас Качаков го е държал близо 2 часа клекнал на земята, биел го е по тялото и давал опция на Дидо Ръкавицата да го изтезава полово като му усуквал скротума.

Това съгласно специалисти води до страшна болежка и пристъп, до неспособност да се движи, само че по делото няма данни за сходно държание на Манаф. На другият ден след отвличането и изтезанието, за които твърди Манаф, той си вади здравно, което удостоверява, че по тялото му има контузии, само че те не са в региона на гениталиите.

По думите на Фарук Манаф той е бил похитен на 16 ноември предходната година. На 17 ноември той пуска тъжба дружно с юриста си за станалото във Вътрешна сигурност. Твърди, че предният ден над два часа четиримата мъже са го били, че е бил целият оцапан с кръв.

На 17-ти, когато отива да се освидетелства, правосъдният доктор установи, че всички контузии по тялото на Фарук Манаф и всички кръвонасядания дават отговор напълно на формата и релефа на тъканта на пуловера, с който е бил облечен по време на прегледа. Тоест проверяващи се чудят, по какъв начин по този начин на 16-ти младият мъж е бил оцапан с кръв и със същия пуловер по време на побоя, а на 17-ти ноември той е със същият този пуловер в София.

Всичко това е документирано от правосъдния доктор.

В края на предходната година Фарук е хванат от карловските служители на реда с дрога. Прокуратурата твърди, че опиатите са хвърлени поръчково в колата на мъжа и след това е било обявено на ченгетата, които създали обиск и намерили неразрешените субстанции. За това се смятало, че Фарук Манаф е почтен и жертва на служителите на реда и на останалите двама.

Никой обаче не отбелязва обстоятелството, че информаторите, които сякаш подали сигнал, че Фарук държи дрога в колата си, не са насочили карловските служители на реда и към дома му, а подали сигнал единствено за дрога в колата. Ченгетата обаче отишли и в къщата му намерили също дрога.

След това Манаф, който публично е бил задържан за опиати, е бил освободен от ареста. Три месеца обаче е бил зад решетките и на няколко пъти му е отказвана по-лека мярка. В следствие против парична гаранция младият мъж е пуснат на независимост против парична гаранция, в този момент дава спорни показания.

Той твърди, че е бил похитен към 14.30 часа пред Трето районно управление (на МВР). После бил откаран в спортна зала, в която го изтезавали. Тя се намира до стадион „ Ботев “. Би трябвало, даже и при най-интензивния трафик колата, с която е отведен, да бъде пред залата към 14.40-14.45 часа.

Разпечатката от телефона на Манаф обаче демонстрира, че мобилното устройство е било до 15.15 часа в Трето районно управление (на МВР), където Манаф бил извикан за информация по отношение на някакъв остарял случай. Противоречиви са и показанията за модела и цвета на колата, с която бил похитен, един път цветът бил наследник, след това червен.

По информация от разнообразни източници, Манаф откраднал дрога от склад на Ръкавицата, за това той и Симеон Иванов го отвлекли и го малтретирали. Има информация, че той е продал опиатите дружно с някогашен управителен орган на Министерство на вътрешните работи, който към този момент не е в системата. До момента обаче Дидо Ръкавицата декларира, че не е взел участие в похищение и побой и споделя, че не се познава с служителите на реда.

Има ли нещо сходно и казусът и с обвинявания началник на Трето районно управление (на МВР) Самуил Хаджиев и служителят на реда Атанас Качаков. Според формалната версия двамата отишли в село Болярци, с цел да крадат марихуана от склад. Какво в действителност се е случило? От два самостоятелни източника БЛИЦ научи следното.

Самуил Хаджиев отива в Болярци по сигнал на осведомител, че има склад с доста противозаконна дрога. Предупреждава и шефа си-старши комисар Йордан Рогачев.

На място двамата виждат защитата на склада, която им споделя, че охранява склад с механически коноп, който се употребява в текстилната индустрии и който механически коноп няма нищо общо с потребления от наркоманите опиат. Тоест дрога за пласиране и облага в склада в Болярци на процедура няма.

Пазачът споделя, че базата е записана, всичко е законно. Рогачев звъни на началника на районно управление (на МВР) Асеновград, който удостоверява, че има подобен склад, че всичко е законно и че служителите на реда от Садово, на чиято територия е село Болярци, постоянно вършат инспекции. Преди на място да отиде Рогачев, обектът се пази от двама оперативни служащи. Има видео запис за това.

Така в цялата скица се замесва името на служителя на реда Атанас Качаков, само че изрично той не е бил там, съобщи юристът му Стоян Донков. Той сподели още, че на видеото се вижда не Качаков, както твърди обвиняването, а единият от двамата оперативни служащи и никой не си е направил труда да ревизира това.

Когато излиза наяве, че складът в Болярци е легален, Рогачев, служителите на реда и Хаджийски си отиват. Това е цялата истина и тя скоро ще излезе нескрито, разясниха още нашите източници.

Към момента и четиримата обвинени са в ареста. В четвъртък Апелативен съд отхвърли да ги пусна на независимост с по-лека мярка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР