Кулинарният пътеводител и енциклопедия на най-добрите вкусове по света -

...
Кулинарният пътеводител и енциклопедия на най-добрите вкусове по света -
Коментари Харесай

Обявиха българската баница за най-вкусното ястие в света

Кулинарният справочник и енциклопедия на най-хубавите усети по света - TasteAtlas, разгласи българската баница за най-вкусното ядене. В каталога на изданието участват над 10 000 храни и питиета - известни и забравени аромати на градове, райони и села.

" Баницата е обичайно българско ядене, което се подготвя посредством наслоение на листове от намаслено тънко тесто със примес от яйца, кисело мляко и бели сирена, с цел да се получи класическата версия. Може да се подготви и с безчет разнообразни пълнежи - както солени, по този начин и сладки ", написа TasteAtlas.

Особено известни съгласно описанието на уеб страницата са баниците със зеленчуков заряд, като да вземем за пример зелник. Той може да се направи със зеленолистни зеленчуци като спанак, коприва, невен, магданоз и зеле. Празникът пък се прави с праз, а лучник е тип баница с заряд от лук. Когато става въпрос за сладки разновидности на ястието, има тиквеник, подготвен с тиква, вариация с ябълков заряд, щрудел или млечна баница - направена посредством накисване на тестени листове със примес от мляко, яйца, захар и ванилия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР