Адани Груп, политически свързаният конгломерат, който доминира големи части от

...
Адани Груп, политически свързаният конгломерат, който доминира големи части от
Коментари Харесай

Мистерията на вноса на въглища от Адани, който тихомълком се удвои по стойност

Адани Груп, политически обвързваният конгломерат, който господства огромни елементи от стопанската система на Индия, наподобява е внесъл въглища за милиарди долари на цени много над пазарната стойност, съгласно митническите записи, прегледани от Financial Times.

Данните поддържат дългогодишни изказвания, че Адани, най-големият частен вносител на въглища в страната, е завишавал разноските за гориво и е карал милиони индийски консуматори и компании да надплащат за електрическа енергия.

Документите демонстрират, че през последните две години Adani е употребявал офшорни медиатори в Тайван, Дубай и Сингапур, с цел да внесе въглища на стойност 5 милиарда $ на цени, които от време на време надвишават два пъти пазарната.

Една от тези компании е благосъстоятелност на тайвански предприемач, който неотдавна беше посочен от FT като забележителен прикрит акционер в компании на Адани.

FT също ревизира 30 колета въглища от Индонезия до Индия от компания от Адани в продължение на 32 месеца сред 2019 година и 2021 година Във всички случаи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР