Кулинарните предпочитания на хората по света са различни и това

...
Кулинарните предпочитания на хората по света са различни и това
Коментари Харесай

Това е най-евтината и полезна улична храна в Камбоджа!

Кулинарните желания на хората по света са разнообразни и това не е оригиналност за никого. Всякакви странни ястия могат да се намерят в кухните на разнообразни нации, само че въпреки всичко има някакви граници и при вкусовите желания на хората. Поне по този начин допускаме.

Оказва се, че можем доста да сгрешим в преценката си. Блюдата по света могат на процедура да съдържат всичко. В Камбоджа на ниска цена ще закусите с един апетитен плъх. Звучи потресаващо, само че не и за камбоджанците. На пътните сергии в западните елементи на тази азиатска страна продават плъхове, печени на скара с дървени въглища. Любител на странното ядене, на име Йит Сарин, повдигнал завесата на вкусовите качества на този деликатес. По думите му, плъхът, пълнен с ориз и полят с бира, бил с превъзходни вкусови качества.

В селските камбоджански провинции блюдото има своите фенове, най-много тъй като е бърза и евтина закуска. Струват единствено по 25 цента. Големите екземпляри обаче вървят с още един $ от горната страна.

Кога е влезнал гризачът в менюто на комбоджанците, е въпрос, който заслужава внимание. Оказва се, че това не е някаква антична рецепта, излъчена от потомство на потомство през вековете, а традиция единствено на към половин век. Принудителното откритие на популацията е от времето на режима на алените кхмери - червен терористичен режим, ориентиран против интелигенцията и градското население. Тогава на камбоджанците им се постанова да намерят способи за оцеляване и гризачите, наред с жабите и тарантулите, влизат в менюто.

В сегашното плъховете са единствено вид да се обядва на ниска цена, който се употребява главно от служащи и селското население.

Интерес съставлява усетът на месото на полските жители. Йит Сарин, камбоджанецът, който не се колебае да си поръча печен плъх, споделя, че месото му е като пилешкото или говеждото, а други го оприличават на свинското.

Купувачи на екзотичната храна не липсват, а плъхът на скара може да се полее и със сок от лайм или люти чушки.

Според една от продавачките на сергията за печени плъхове тази невероятна храна е станала желана напоследък, като се продават по 20 кг месо от печени плъхове дневно.

Любопитните чужденци, които се вземат решение да опитат от тази чудноватост на азиатската страна, не са доста. Най-много се продават плъховете за Камбоджанската Нова година. По 180 фамилии дневно прибавят по един апетитен гризач към празничното си меню.

Обяснението на продавачката звучи необичайно за нашето европейско схващане, само че е забавно да се научи. Плъховете, хванати в оризовите полета, са даже по-здравословни от пилешкото и свинското месо, тъй като се хранят единствено с лотосови корени и ориз на зърна.

За тези, които безусловно желаят да опитат усета им, несъмнено ще прозвучи успокоително, само че за болшинството хора това е екзотика, която надали ще опитат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР