Кухнята трябва да се поддържа чиста. Общото почистване трябва да

...
Кухнята трябва да се поддържа чиста. Общото почистване трябва да
Коментари Харесай

Как да блести мивката в кухнята

Кухнята би трябвало да се поддържа чиста. Общото разчистване би трябвало да се прави постоянно. Има места в кухнята, на които би трябвало да обърнете особено внимание. Едно такова място е мивката.

Мивката е лицето на кухнята, т.е. това, което гостите и фамилията виждат преди всичко. Там не трябва да се оставят късчета храна и хранителни боклуци, които са източник на бактерии. Това е рисково за здравето.

Ето едно управление за вас с потребни препоръки, които ще ви оказват помощ да поддържате мивката в безупречен тип:

1. Измивайте съдовете незабавно

Не задържайте мръсните съдове в мивката. Този елементарен трик ще ви помогне постоянно да държите мивката чиста и подредена. В допълнение, остатъците се измиват доста по-лесно незабавно, а не след известно време, изключително в случай че има мазнини.

2. Незабавно отстранете питателните боклуци

Отпадъците от храни, които не са били почистени в точния момент, са рисков източник на бактерии. Мивката е мястото, където се готви вкусна храна за вашия дом. В никакъв случай не замърсявайте това място. Изхвърлете всички хранителни боклуци неотложно.

3. Изплакнете мивката с гореща вода

По време на процеса на измиване, от време на време поливайте с горещата вода. Изплакнете цялата налична повърхнина на мивката. Топлата вода оказва помощ да се справите с нездравословните бактерии, които са невидими за окото, само че които остават вътре.

4. Използвайте принадлежности против наслойка

Уверете се, че употребявате специфични принадлежности за миене на мивката. Някои домашен химични артикули са основани особено за железни повърхности. Те оказват помощ да отстранен комплицираните замърсители от повърхността на мивката и да се предотврати появяването на наслойка. Днес в супермаркетите можете да намерите специфични средства за всеки усет и джоб. Не забравяйте да употребявате ръкавици, тъй като домакинските химикали имат гибелен резултат върху кожата.

5. Използвайте четка за зъби

За изключително сложни за разчистване места ще ви е нужна четка за зъби. С нея можете да проникнете и при най-малките и труднодостъпни места. Това е изцяло безвредно за вашата мивка. Дори четките с твърди нишки не могат да оставят драскотини по повърхността. Добавете почистващ препарат, с цел да постигнете най-забележителния резултат.

6. Не забравяйте региона към мивката

За да поддържате кухненската мивка в идеална непорочност, би трябвало да обърнете внимание и областите към мивката. Избършете прилежащата повърхнина и не забравяйте за крановете. Опитайте се да не изграждате към мивката комплицирани планове за съдове и други уреди. Факт е, че те също ще би трябвало да се мият постоянно и задълбочено, и че не всеки е подготвен да направи това, заради липса на свободно време.

7. Премахнете главно домакинските химикали

След като почистите мивката благодарение на домашен химикали, би трябвало деликатно да отстраните останките им. Това е належащо, с цел да се сътвори идеална непорочност и да се даде на повърхността искра. За да извършите това, просто пуснете горещата вода и изплакнете щедро. След това можете да започнете да полирате.

8. Измивайте мивката постоянно

Между другото, редовността на изпълняваните процедури играе еднообразно значима роля. Ако миете повърхността на всеки шест месеца, не се учудвайте, че петната ще бъдат задоволително сложни за премахване, даже благодарение на мощни средства.

9. Полирайте мивката с мек парцал

Ура! Мигът е пристигнал, мивката към този момент е чиста. Какви би трябвало да бъдат довършителните работи? Почистете повърхността на мивката с мека забрадка. Това ще помогне да се отстранят дребните капчици вода и да се даде на мивката стремежи искра, който ще зарадва всички в близост.

10. Използвайте сода за самун

Съществуват други възможности на домакинските химикали, намиращи се по рафтовете на супермаркетите. Това е содата за самун, която може да се откри във всяка кухня. Тя дейно почиства плаката и мръсотията даже и в най-недостъпните места. Смесете сода с малко топла вода и избършете мивката с гъба или четка за зъби.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР