Куба иска да закупи кораби и други плавателни съдове от

...
Куба иска да закупи кораби и други плавателни съдове от
Коментари Харесай

Куба иска да купи български кораби

Куба желае да закупи кораби и други плавателни съдове от български производители. Това се разбра след срещата сред министъра на стопанската система Емил Караниколов и посланика на островната страна Педро Пабло Сан Хорхе, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Двамата са разискали и разновидностите пред българските компании от млекопреработвателната и консервната промишленост да стъпят на кубинския пазар. Целта е да се ускори икономическото и външнотърговското съдействие сред двете страни.

През първите пет месеца на 2017 година данните на митническата статистика демонстрират, че двустранният стокообмен сред България и Куба се е нараснал с малко повече от 20% по отношение на същия интервал на предходната година, като възлиза на 1.53 млн. $.

През 2016 година цената на износа на Куба е в размер на съвсем 3.43 милиарда $. Основни експортни артикули на страната са петрол, никел, медицински артикули, захар, тютюн, риба, цитруси и кафе.

Островната страна внася главно нефт, хранителни артикули, машини артикули на химическата индустрия. През 2016 година вноса на страната е в размер на 12.34 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР