КСНС беше свикан като извънредно. Предложеният документ за решение получихме

...
КСНС беше свикан като извънредно. Предложеният документ за решение получихме
Коментари Харесай

Дариткова: Предложеният текст за декларация от президента наистина не коренсподираше с действителността

КСНС беше призован като изключително. Предложеният документ за решение получихме при започване на съвещанието. Това ни изненада доста. За първи път такова нещо се случва на КСНС. Няма по какъв начин 15 души да реализираме единодушие по един документ, който виждаме за първи път преди началото на съвещанието.

Това сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова след приключването на КСНС при президента Румен Радев по тематиката "Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от ограничения ". "Налагаше се сериозна корекция на оферти план за решение и ние се възползвахме от записаното в закона. Попитайте президентската администрация за какво на съвещанието не участваха представители на двете комисии за битка с корупцията - КПКОНПИ и парламентарната. Ние постоянно сме показвали, че имаме морал и предпочитание за битка с корупцията. Предложеният текст за декларация от президента в действителност не коренсподираше с действителността. Самата госпожа Корнелия Нинова предложи да гласуваме, че няма да излезем с общо мнение. Самият Красимир Янков от Българска социалистическа партия разгласи, че президентът Румен Радев е свикал КСНС под напън от страна на Корнелия Нинова. Ако искахме да неодобряваме президента, нямаше да се явим на КСНС. Ние в действителност желаеме да чуем съществени и ясни ограничения за битката с корупцията. В момента и в Народно събрание текат диалози за промени в закона. Ако Българска социалистическа партия толкоз доста желаят смяна, да се върнат в Народното събрание ", разгласи Даниела Дариткова.

"Чух изявлението на Корнелия Нинова и мога изрично да заявя, че никой не е упреквал медиите. Напротив, вие би трябвало да си вършите работата ", сподели от своя страна зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов. "Имаше много странни оферти в плана за деклрация препоръчана от президента. Ние не можем да подкрепим, че страната отсъства и е абдикирала в битката с корупцията. Всички виждате, че прокуратурата работи, митниците работят, има голям спад в контрабандата ", даде образец Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР