Кризисният екип на Община Плевен за управление на бежанската криза

...
Кризисният екип на Община Плевен за управление на бежанската криза
Коментари Харесай

Плевен организира приемането на бежанци

Кризисният екип на Община Плевен за ръководство на бежанската рецесия продължава всекидневно оперативната си активност за обезпечаване на подпомагане при настаняване и подкрепяне престоя на бежанци от Украйна. В помощ са и дейностите на Браншовата бизнес камара в града. 

Председател на спешния щаб е кметът Георг Спартански: 

" Ситуацията в Плевен към този момент е спокойна, само че потокът от бежанци е непрекъснат. Държавата и кметовете би трябвало да си дадем сметка, че потокът ще бъде пренасочен към цялата страна. Вчера настанихме 6-членно семейство. Постъпиха поръчки от жители от селата в общината, които дават къщи и парцели. Даваме си сметка, че това е начало на една огромна вълна, която ще пристигна. Трябва да имаме подготвеност да реагираме. Който желае да помогне, може да се обърне и към БЧК ". 

Ралица Таслакова, ръководител на Браншовата бизнес камара: 

" Започнахме изследване за свободни работни места за назначение на бежанци. Обобщената информация ще предоставим на спешния щаб. Най-вероятно ще има стотици работни места. Хората, които идват, имат ценз, това ще се отрази добре на българската стопанска система ". 

Бизнесът в Плевен събира и филантропична помощ - уреди, облекла, медикаменти, намиране тук-там за настаняване. 

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР