Кризата около Украйна по ескалация на напрежение е една от

...
Кризата около Украйна по ескалация на напрежение е една от
Коментари Харесай

Славчо Велков: Кризата около Украйна се отрази благоприятно на националната ни сигурност

Кризата към Украйна по ескалация на напрежение е " една от най-сериозните обстановки от времето на Студената война ". С тази констатация стартира коментара си пред БНР Славчо Велков, експерт по въпросите на националната сигурност и анализатор на интернационалните процеси.

Според него от дълго време въпросът не е сред Москва и Киев.

" Води се спор за решение в световното пространство, защото всичко това се отрази освен на районната, само че и на световната сигурност. В тази връзка - и на сигурността на България, " разяснява специалистът.

По думите на Велков " въпросът, обвързван с Украйна, се отрази удобно на националната сигурност на България, тъй като това принуди политиците ни да погледнат съществено на положението на националната система за сигурност - освен въоръжените сили - и да стартират да подхващат някакви ефикасни дейности ".

" За първи път намерено и ясно беше регистриран фактът, че българската войска е с доста сериозен недостиг на оперативни и военно-технически качества и то във всичките ѝ съществуващи типове въоръжени сили ", уточни експертът по въпросите на националната сигурност.

" България е надхвърлила 2% от Брутният вътрешен продукт още с поръчката на 8 изтребителя Ф-16 ", сподели Славчо Велков и добави, че резултатът в този момент е, че тези самолети още ги нямаме.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР