Кризата COVID-19 оказва изключително и мащабно влияние върху живота на

...
Кризата COVID-19 оказва изключително и мащабно влияние върху живота на
Коментари Харесай

Нестле отчита продажби и помага в борбата с COVID-19

Кризата COVID-19 оказва извънредно и огромно въздействие върху живота на всички ни. Още от най-ранните стадии на пандемията от Нестле работят в тясно съдействие с локалните управляващи и бизнес сътрудници, с цел да реагират на предизвикването. Три са главните цели на компанията: запазване здравето и благополучието на хората от компанията, обезпечаване на непрекъснатост на бизнеса за облекчаване потребностите на потребителите и поддръжка на общностите по целия свят с старания за подкрепяне на локално равнище.

В тези сложни времена доста от бизнес сътрудниците са изправени пред съществени провокации, които основават голяма неустановеност за техните чиновници и фамилиите им.

За клиентите от ХОРЕКА канала, от Нестле оферират бърза и прагматична помощ за преодоляване на рецесията и рестартиране на бизнеса им. Например, в границите на самодейността „ Винаги отворени за Вас “, се предлага удължение на периодите за заплащане, както и заледяване на наемите на кафе-машините. Очаква се общата стойност на тази самодейност в световен мащаб да бъде към 500 милиона швейцарски франка, като за България цената е 120 000 швейцарски франка.

Друг образец е веригата за доставка на млечни артикули. Работи се директно с над 200 000 млекопроизводители в международен мащаб. Млечните артикули са доста нетрайни и сега доста аграрни производители са изправени пред забележителен срив в търсенето. Изпълняват се напълно уговорките за закупуване на контрактуваните размери, с цел да бъде подкрепено поддържането на поминъка им.

От началото на тази пандемия Нестле взе участие в голям брой планове по целия свят като благонадежден шеф и бизнес сътрудник, както и в качеството си на социално-отговорна компания. Само в България от началото на рецесията през месец март Нестле подкрепя финансово четири лечебни заведения в страната за обезпечаване на защитни материали и дрехи за медицинския личен състав на първа линия. Също по този начин Нестле България обезпечава под формата на подаяние артикули за най-нуждаещите се групи от популацията – обществено уязвимите и потърпевши от рецесията жители, както и медицинския личен състав на първа линия. Общата стойност на описаната поддръжка надвишава 100 000 лева

През първото тримесечие компанията остава устойчива в международен мащаб:
Органичният растеж доближава 4,3%, с действителен вътрешен растеж (RIG) в размер на 4,7% и растеж в цените в размер на -0,4%. Ръстът е подсилен от мощна динамичност в Северна и Южна Америка и зона Европа, Близкия Изток и Северна Америка. В зона Азия, Океания и Африка се следи внезапен спад на продажбите.Общите регистрирани продажби понижават с 6,2% до 20,8 милиарда швейцарски франка (тримесечието на 2019 година: 22,2 милиарда швейцарски франка). Придобиванията без дивиденти понижават продажбите с 4,7%, валутните курсове понижава продажбите с 5,8%.Управлението на портфолиото върви по проект. Продажбата на активността със сладолед в Съединени американски щати за 4 милиарда щатски $ на Froneri завърши на 31 януари 2020 година Продажбата на каузи от 60% в активността Herta charcuterie (студени разфасовки и месни продукти) на Casa Tarradellas се чака да завърши през първата половина на 2020 г.Нестле реши да изследва стратегически разновидности, в това число възможна продажба на дейностите си с фъстъченото мляко Yinlu и консервите с оризова каша в Китай. Нестле ще резервира и развие актуалната си активност с готовото за консумация кафе с марката NESCAFÉ.
Тъй като към момента е прекомерно рано да се реши цялостното влияние на COVID-19, към този момент се поддържат първичните насоки за цялата 2020 година. Очаква се непрестанно възстановяване в растежа на продажбите на органични артикули и маржа на оперативната облага от съществена комерсиална активност. Очаква се главната облага на акция в непрекъсната валута и финансовата успеваемост да набъбнат.

Марк Шнайдер, Главен изпълнителен шеф на Нестле, разяснява: „ Кризата COVID-19 продължава да оказва въздействие върху живота на всички ни извънредно мощно и от време на време даже трагично. Мислите ни са с всички наранени и показваме надълбоко състрадание към тези, които са изгубили близки хора.

В тези времена Нестле има специфична отговорност. Нашите хранителни артикули и питиета спомагат за поддържането на хората здрави, обезпечават комфорт и поддържат възобновяване.

Нашите хора, по-специално чиновниците ни на първа линия, демонстрираха извънреден ангажимент в поддържането на бизнеса ни и в облекчаване потребностите на потребителите. Ще продължим да работим интензивно за обезпечаване на храни и питиета на хората по целия свят, всеки ден.

Компанията ни остана устойчива през първото тримесечие, отразявайки разнообразното ни продуктово портфолио и мощното ни локално наличие в 187 страни. Въпреки това, тази рецесия надалеч не е завършила и следва да се надигнем пред доста несигурности през идващите тримесечия. Ще продължим бързо да се приспособяваме към изменящите се потребности на потребителите и към провокациите в нашите световни вериги за доставки. Като благонадежден шеф и бизнес сътрудник изпълняваме своите задължения. Като добър жител и приближен комшия, продължаваме да предлагаме нашата помощ, по-специално на най-уязвимите в обществото. През последните 154 години Нестле сполучливо преодолява доста провокации. Уверени сме, че дружно с всички, които се борят против пандемията и нейните последствия, ще преодолеем и това. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР