Акционерите на Tesla подкрепиха рекорден пакет за заплащане на главния

...
Акционерите на Tesla подкрепиха рекорден пакет за заплащане на главния
Коментари Харесай

Акционерите на Tesla ще платят на Мъск бонус от 56 милиарда долара

Акционерите на Tesla поддържаха рекорден пакет за възнаграждение на основния изпълнителен шеф Илон Мъск и утвърдиха проект за пренасяне на юридическото седалище на компанията в Тексас, предават Би Би Си и " Фокус ".

Сделката бе блокирана по-рано тази година от арбитър в Делауеър заради опасения, че е несправедлива за акционерите.

Гласуването е победа за мултимилиардера, който води яростна акция за погашение на сумата, която доближава до 56 милиарда $ (102.76 милиарда лева). Точната сума зависи от цената на акциите на Tesla.

" По дяволите, обичам ви ", съобщи Мъск пред навалица въодушевени акционери, които са се събрали в Тексас за годишната среща на компанията.

Стойността на договорката се прави оценка на 300 пъти повече от това, което най-високоплатеният върховен чиновник в Съединени американски щати е спечелил през предходната година.

Гласуването обаче не е обвързващо и правни специалисти настояват, че не е ясно дали съдът, който е блокирал договорката, ще одобри повторното гласоподаване и ще разреши на компанията да възвърне пакета от заплати.

Планът за отплата дава права на Мъск върху почти 300 милиона акции - еквивалент на 10% дял във компанията - като премия за това, че Tesla е изпълнила редица цели, сложени през 2018 година, които са свързани с продажбите, облагите и цената на акциите.

Междувременно Пентагонът удължи контракта с компанията SpaceX на Илон Мъск за даване на интернет услуги Starlink в Украйна за още шест месеца, оповестява Bloomberg.

Стойността на контракта, който ще бъде в действие до края на ноември тази година, се прави оценка на 14,1 милиона $, разясни Бони Пойндекстър, представител на Командването на галактическите системи. Договорът обезпечава достъп до Starlink, хардуер и поддръжка на клиенти при контрактувани условия.

По-рано Пентагонът разгласи, че договорът на Министерството на защитата на Съединени американски щати със SpaceX за разполагане на терминалите Starlink на Илон Мъск в Украйна е на стойност 23 милиона $. Бе обявено, че той е парафиран за интервала от юни 2023 година до май тази година.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР